Från ett kinesiskt teknikforum kommer vad som påstås vara skärmdumpar från GPU-Z som till synes bekräftat specifikationerna för AMD:s kommande grafikkort Radeon RX 6600 och RX 6600 XT.

Under förra veckan hittades en uppsättning varianter av Radeon RX 6600 och RX 6600 XT från tillverkaren Asrock som hade registrerats hos EEC. Dessa enheter registrerades alla med åtta gigabyte videominne och enligt den senaste läckan kan det mycket väl vara vad vi har att förvänta oss.

En användare på det kinesiska teknikforumet Chiphell hävdar sig ha fått tag på två tidiga exemplar av AMD:s kommande grafikkortsmodeller. Efter att dessa monterats i användarens dator ska det sedan ha tagits till GPU-Z för att få fram en överblick av enheternas specifikationer.

Enligt de påstådda skärmdumparna ska det röra sig om grafikprocessorer i form av Navi 23. Hos Radeon RX 6600 har grafikprocessorn utrustats med 1 792 streamprocessorer och hos XT-modellen hoppar denna siffra upp till 2 048. Vi ser även åtta gigabyte GDDR6-minne över en 128-bit bred minnesbuss. Den totala avsaknaden av klockfrekvenser för ena grafikkortet förklaras i forumtråden som resultatet av kompatibilitetsproblem med systemet integrerade Radeon-grafik som ska ha rört till det.

AMD har fortfarande inte avtäckt dessa två grafikkortsmodeller för mellansegmentet men allt mer pekar mot att vi kommer att se en lansering inom snar framtid. Huruvida de specifikationer som läckt ut faktiskt stämmer är däremot något som helt enkelt återstår att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid