AMD:s hittills obekräftade grafikkortsmodeller Radeon RX 6600 och RX 6600 XT har nu listats hos EEC vilket kan peka mot en stundande lansering av RDNA 2 i mellansegmentet.

Efter att grafikkortsmodellerna Radeon RX 6600 XT och RX 6600 dök upp i en handfull rykten för en tid sedan har det varit mer eller mindre knäpptyst kring enheterna. AMD har fortfarande inte avtäckt och officiellt bekräftat enheterna men nu har partnertillverkaren Asrock registrerat en uppsättning varianter av de två modellerna hos EEC.

Inlägget i EEC:s databas som upptäcktes av Twitter-användaren Komachi_Ensaka listar totalt fyra olika RX 6600 XT och två RX 6600-varianter. För den förstnämnda modellen ser det ut att vara en variant som ingår i Asrocks Phantom Gaming-serie och tre ur tillverkarens Challenger-serie. För RX 6600 är det till synes två Challenger-varianter som har registrerats.

Intressant nog listas samtliga grafikkort med åtta gigabyte videominne. Vilket går emot tidigare rykten som hävdat att XT-modellen skulle utrustas med 12 gigabyte videominne. Skulle grafikkorten komma med åtta gigabyte minne lär det handla om en 128-bit bred minnesbuss. Detta är dock ingenting som specifikt listats.

Exakt när lanseringen av dessa grafikkort kan tänkas bli av går endast att spekulera i just nu. AMD har som tidigare inte avtäckt grafikkorten officiellt men Asrocks registrering hos EEC kan potentiellt ses som att vi börjar närma oss nya RDNA 2-enheter på marknaden.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid