Vad som sägs vara en recensionsguide på vift kan ha bekräftat AMD:s alla hemligheter när det kommer till Radeon RX 6600 och dess specifikationer.

Under nästa vecka sägs det bli grönt ljus för recensioner av AMD:s grafikkort Radeon RX 6600 att publiceras. Innan denna locklyftning säger sig hemsidan Videocardz ha kommit över en upplaga av AMD:s recensionsguide för grafikkortet. En guide som ska bekräfta de specifikationer som tidigare endast har cirkulerat i rykten och spekulationer.

Enligt hemsidan ska det röra om 1 792 streamprocessorer. 256 färre än hos syskonet RX 6600 XT. De officiella klockfrekvenserna ska vara en game clock på 2 044 MHz och en maximal turbofrekvens på 2 491 MHz. Detta tillsammans med upp till åtta gigabyte GDDR6-minne och en Typical Board Power (TBP) på 132 W.

Då AMD ska ha listat videominnet som ”upp till åtta gigabyte” finns det även en möjlighet att partnertillverkare kan komma att lansera varianter med sex eller fyra gigabyte minne.

Recensionsguiden ska även komma med en drös prestandasiffror för grafikkortet i ett flertal speltitlar. Då Nvidia inte lanserat någon direkt utmanare till grafikkortet har man använt Geforce RTX 2060 och RTX 3060-enheter för att testa sin modell mot. Här ska RX 6600 ha lagt sig på i princip samma nivå som RTX 3060 och även en bit över i vissa spel när det kommer till antalet bildrutor per sekund.

Värt att påpeka är att om denna information visar sig vara korrekt är det trots allt AMD:s egna siffror som listas. Hur grafikkortet lyckas prestera i oberoende recensioner återstår att se den 13 oktober då grafikkortet förväntas lanseras.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Bengt-Arne Johansson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Sex gigabyte minne låter rätt så krystat! Minnesmängden brukar bestämmas av minnesbussens bredd ihop med minnets storlek, av det så kan fyra gigabyte vara aktuellt från normala åtta gigabyte. Allt annat skulle resultera i en rätt sjuk fördelning, så med sex gigabyte minne borde dom övre två gigabyten minne få halva bussbredden = halva minnesbandbredden. Alternativt att dom utgår ifrån åtta gigabyte och stänger av dom övre två gigabyten, vilket knappast är troligt även om det har skett på några oem modeller där fyra gigabytes kort blivit sålda som två gigabytes kort för att möta efterfrågan. En rätt galen konfiguration… Läs hela »