Vad som är det första livstecknet för Radeon RX 6600 har nu skådats i Australien där två återförsäljare listat grafikkortet. Där med en prislapp som lägger sig i samma område som Nvidias Geforce RTX 3060.

Under en tid har det cirkulerat rykten om att AMD förbereder en grafikkortsmodell i form av Radeon RX 6600. Denna skulle då lägga sig under RX 6600 XT när det kommer till prestanda. Nu har vi fått vad som ser ut att vara den första bekräftelsen på enhetens existens från en australiensisk återförsäljare.

Det rör sig om ett Gigabyte RX 6600 Eagle som hittades hos återförsäljaren PCAOS av Twitter-användaren momomo_us. Hemsidan Videocardz hittade även samma modell hos Computers Perth. Båda återförsäljarna bekräftar att det rör sig om totalt åtta gigabyte videominne. Övriga specifikationer förväntas inkludera 1 792 streamprocessorer, 32 megabyte Infinity Cache och en 128-bit bred minnesbuss.

Trots att två återförsäljare har listat grafikkortet är dess lanseringsdatum fortsatt oklart. Rykten har menat att vi kan förvänta oss en lansering under oktober månad. Tillgången på RX 6600 sägs dock bli lägre än den för XT-modellen. Något som påstås bero på höga yields hos TSMC:s N7-tillverkningsprocess och fler XT-modeller som lyckas tillverkas utan problem.

Med återförsäljare till synes rustandes inför lanseringen kan det innebära att en sådan inte är långt bort.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid