Det har ryktats om att AMD planerar att avsluta tillverkningen av sina referensdesigner av RX 6000-seriens grafikkort. Det har även sagt av AMD själva att produktionen skulle ta slut inom kort. Något som nu skjutits upp på obestämd tid på grund av efterfrågan.

Framåt slutet av november månad gick AMD:s Scott Herkelman ut via Twitter och bekräftade att referensdesignerna av RX 6800-korten skulle sluta produceras. Tillverkningen skulle pågå fram till tidigt år 2021 och sedan skulle det vara upp till partnertillverkare att förse marknaden med enheter.

Under gårdagen dök denna information upp ytterligare en gång. Detta i form av en fransk teknikhemsida som nämnde att referensdesignerna av samtliga RX 6000-kort skulle pensioneras. AMD har dock bekräftat att man gjort en helomvändning i denna fråga.

Ännu en gång är det Scott Herkelmans Twitter som står för informationen. Enligt Herkelman ska AMD ha förlängt livscykeln för referenskorten på grund av hög efterfrågan.

Det verkar således som att AMD:s egna upplagor av grafikkorten är här för att stanna. Hur pass detta val kommer att påverka partnertillverkares tillgång till grafikprocessorer är dock oklart. Däremot kan den som planerat att sätta ett vattenblock eller dylikt på en enhet med referensdesign dra en lättnads suck.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid