Fyra nya grafikkortsmodeller från AMD, bland annat RX 5950 XT, har nu registrerats hos Eurasian Economic Commission av en partnertillverkare och pekar mot flera kommande grafikkortsmodeller från det röda laget.

AMD:s partnertillverkare AFOX har registrerat fyra grafikkortsmodeller från AMD Radeon hos Eurasian Economic Commission (EEC). Ingen av de fyra modellerna har ännu avtäckts officiellt. Registreringar hos EEC brukar vara en bra indikator på kommande hårdvaruenheter. Däremot finns det ingenting som tyder på när konsumenter kan komma att ta del av produkterna.

De fyra grafikkortsmodellerna består av Radeon RX 5800 XT, Radeon RX 5900 XT, Radeon RX 5950 och Radeon RX 5950 XT.

Hittills har AMD lanserat två grafikkortsmodeller i samtliga serier som alla fokuserat på olika segment. Dagens flaggskeppsmodeller ur RX 5700-serien fokuserar på spelande i 1 440p-upplösning. De nyare RX 5500 och RX 5600-serierna fokuserar på 1 080p gaming varav den förstnämndas fokus ligger på e-sport och ”vardaglig gaming” och den sistnämnda seriens fokus ligger på 1 080p med högre grafikinställningar.

Exakt vilka upplösningar och grafikinställningar dessa fyra nya modeller kan komma att rikta in sig på är oklart. Däremot går det utifrån produktnamnen lista ut att det sannolikt rör sig om modeller som erbjuder mer beräkningskraft än dagens flaggskepp.

AMD:s VD Lisa Su har nyligen talat om att mer högpresterande Navi-baserade grafikprocessorer är på väg. Det har dock inte bekräftats vilka marknadssegment denna eller dessa kommer att vara menade för. Visar sig denna registrering hos EEC stämma kan vi komma att se fyra nya modeller i framtiden.

Som vanligt rekommenderas en nypa salt tillsammans med information om rykten och produkter som ännu inte har avtäckts officiellt. Trots att EEC-registreringar visat sig vara en bra fingervisning för hårdvarulanseringar tidigare finns det ingenting i skrivande stund som garanterar att dessa grafikkortsmodeller kommer till marknaden. Det kan mycket väl vara partnertillverkaren AFOX som täcker alla baser sett till produktnamn.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid