Under sitt event i samband med E3 avtäckte AMD sin grafikkortsmodell vid namn Radeon RX 5700 som bygger på den kommande Navi-arkitekturen och tar sikte på Nvidias Geforce RTX 2060.

Det var inte bara tredje generationens Ryzen-processorer och 16-kärniga flaggskeppsmodellen Ryzen 9 3950X som bar fokus under AMD:s event i samband med E3 2019. AMD gick även djupare in på de kommande grafikkortsmodeller som kommer att ingå i Navi-familjen.

Tillverkaren avtäckte både toppmodellen Radeon RX 5700 XT och även dess syskon som bär namnet Radeon RX 5700. Den senare är den modell som ska ta Navi till mellansegmentet och kommer med sitt sikte inställt på Nvidias Geforce RTX 2060.

Radeon RX 5700 kommer med 36 beräkningsenheter, åtta gigabyte GDDR6-minne och en maximal beräkningskraft på 7,95 TFLOPs. Dess klockfrekvens kommer inställd till 1 465 megahertz (MHz) och den maximala turbofrekvensen är satt till 1 725 MHz.

Bland siffrorna ser vi även en ”Game Clock”, detta är en ny slags klockfrekvens AMD listar och det rör sig om den generella klockfrekvens som användare kan förvänta sig under spelsessioner. För Radeon RX 5700 rör det sig om en generell klockfrekvens på 1 625 MHz.

AMD visade upp prestandasiffror där Radeon RX 5700 jämfördes med Nvidias Geforce RTX 2060 i en rad spel. Enligt tillverkarens egna siffror lyckas den kommande grafikkortsmodellen klå sin konkurrent i samtliga speltitlar vars prestandaresultat visades upp. Bland dessa har vi bland annat Assassin’s Creed: Odyssey, Shadow of the Tomb Raider, The Division 2 och The Witcher 3. Samtliga tester utfördes i upplösningen 2 560 x 1 440 pixlar. Värt att ha i åtanke är däremot att dessa siffror kommer från AMD själva och inte från oberoende recensenter.

Syskonet med XT-suffix kommer utrustat med en omdesignad referenskylare. Enligt AMD ska denna låta användare överklocka modellen till sin fulla potential. Denna kylare är dock ingenting som kommer att hitta sin väg till det mindre syskonet. Huruvida den med traditionella referenskylaren kommer att kunna hantera grafikkortets värmeutveckling är något som återstår att se.

AMD Radeon RX 5700 kommer att lanseras den 7 juli med en prislapp på 379 dollar och grafikkortsmodellen kommer att levereras tillsammans med speltiteln Gear of War 5. Dess syskon Radeon RX 5700 XT kommer att lanseras med en prislapp på 449 dollar och även denna modell kommer att levereras med Gears of War 5.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Bengt-Arne Johansson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Oj… detta var ju lite tråkigt då RDNA i så fall har ett lägre IPC än GCN. Så det enda lovande är möjlighten till bättre prestanda genom 7 nm processen tillåter en högre klocka.
Vad gör dom egentligen på AMD Radeon Technologies Group ? Hoppas på att ny tillverkningsteknik ska rädda dom…