En än så länge obekräftad grafikkortsmodell kallad Radeon RX 5500 har nu hittats i databasen för GFXBench. Dock får prestandasiffrorna en del ögonbryn att höjas.

Databasen för testsviten GFXBench har nu uppdaterats med vad som sägs vara en kommande Navi-baserad grafikkortsmodell från AMD. Denna grafikkortsmodell kallad Radeon RX 5500 har tidigare ryktats baseras på grafikprocessorn ”Navi 12” och ska rikta sig mot ett lägre prissegment än de redan lanserade Radeon RX 5700 och RX 5700 XT.

Rykten och spekulationer kring potentiella kommande grafikkortsmodeller från AMD har cirkulerat sedan innan Radeon RX 5700-serien lanserades i början av juli månad. De två modeller som finns tillgängliga för konsumenter idag baseras på grafikprocessorn ”Navi 10”. Det Radeon RX 5300 XT som nyligen dök upp i material från HP ryktas baseras på ”Navi 14”. Det är således den grafikprocessor som lägger sig mellan dessa i prestanda och siktar på mellansegmentet som nu har hittats i GFXBench.

Medans databasen för GFXBench till viss del styrker ryktena kring Radeon RX 5500 bör de testresultat som listas tas med en nypa salt. Den obekräftade grafikkortsmodellen från AMD lyckas göra bra ifrån sig i Onscreen-delen för testsvitens Manhattan-portion. Däremot påpekar hemsidan Notebook Check att dessa resultat bör tas med en nypa salt. Detta då de kan vara felaktiga eller att den skärm som använts i just denna testomgång kan visa mer än 60 bildrutor per sekund.

De prestandasiffror som står listade i databasen just nu överskrider var AMD:s Radeon RX 5700 och Nvidias Geforce RTX 2070 Super lyckas nå. Medans denna potentiellt kommande grafikkortsmodell i själva verkat ryktas ställa in sitt sikte på Nvidias GTX 16-serie av grafikkort.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid