AMD ser ut att förbereda en ny grafikkortsmodell för instegssegmentet i form av Radeon RX 5300 som nu påstås ha hittats inuti databasen för den syntetiska testsviten Geekbench.

Enligt ett inlägg i databasen för den syntetiska testsviten Geekbench ser AMD ut att närma sig lanseringen av instegsgrafikkortet Radeon RX 5300 för stationära datorer. Detta enligt Twitter-användaren Komachi Ensaka som sniffade fram databasens inlägg.

Geekbench OpenCL-del listar grafikkortsmodellen som ”AMD 7340:CF” vilket indikerar på Radeon RX 5300. Utrustad med 24 beräkningsenheter för totalt 1 536 streamprocessorer som förväntas ackompanjeras av tre gigabyte GDDR6-videominne över en 96-bit bred minnesbuss.

Komachi Ensaka spekulerar i att just denna grafikkortsmodell kan komma att vara exklusiv för tillverkare av färdigbyggda datorer. Således kan vi komma att bli utan någon fristående lansering med partnertillverkade modeller från till exempel Asus, Sapphire eller XFX.

Antalet beräkningsenheter hos denna grafikkortsmodell som hittats i Geekbench stämmer överens med AMD:s mobila grafikkrets Radeon Pro 5500M. Denna krets kan dock kan levereras med upp till åtta gigabyte GDDR6-minne.

I dagsläget har AMD inte bekräftat när någon lansering av denna grafikkortsmodell kan tänkas inträffa. Vi vet inte heller om grafikkortsmodellen kommer att hitta sin väg till konsumenter i någon annan form än som komponent i just färdigbyggda datorer.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Bengt-Arne Johansson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Känns lite skevt då RX5500XT har 22 CU och 32 ROP
https://www.amd.com/en/products/graphics/amd-radeon-rx-5500-xt
Det finns även tre CompuBench från Agusti 2019 för AMD 7340:CF
Så frågan är om detta endast ’r ett för engineering exemplar som ånyo körts…

Sitter troligen någon och grinar gott efter att ha hittat ett ex på en dammig hylla 🙂