AMD har utlovat marknadens kraftfullaste grafikkort med sin nya grafikprocessor Fiji och med bara dagar kvar tills den officiella lanseringen av flaggskeppet Radeon R9 Fury X låter företaget sitt nya alster visa vad det går för. I en teknikdemo driver AMD spelet Dirt Rally i galna upplösningen 11 520 x 2 160 pixlar vid 60 fps.

De flesta grafikkort har idag svårt att ens driva en ensam bildskärm med ultrahd-upplösning. 3 840 x 2 160 pixlar som utgör denna upplösning vi ofta kallar för 4K är helt enkelt extremt krävande att producera i realtid även för den mest kraftfulla GPU. Inför lanseringen av nya vattenkylda flaggskeppet Radeon R9 Fury X passar AMD på att visa vad som görs möjligt med deras färska Fiji GPU och inte minst dess integrerade HBM-minne.

Företaget visade upp en demo där man med ett ensamt Radeon R9 Fury X drev spelet Dirt Rally på inte mindre än tre stycken 4K-skärmar med en total upplösig på 11 520  x 2 160 pixlar och en bildfrekvens på 60 bilder per sekund.

AMD som inte avslöjade de detaljerade grafikinställningarna för teknikdemot konstaterade att nyckeln till bedriften i mångt och mycket låg i den makalösa minnesbandbredd som tillåts med HBM. Med 512 gigabyte per sekund är minnesbandbredden ska Fury X sällan begränsas av sitt grafikminne, något som annars lätt blir en flaskhals i höga upplösningar och med aggressiva grafikinställningar.

hbm_4

Radeon R9 Fury X piskar dubbla R9 290X

AMD menade också att inte ens Radeon R9 295X2 med dubbla Hawaii-kretsar eller två Radeon R9 290X skulle vara kapabla att driva denna konfiguration vid samma prestanda, enligt AMD landade dessa system snarare på mellan 45-50 bilder per sekund mot de 60 som ett ensamt Fury X levererade.

Medan Dirt Rally knappast drevs med några aggressiva grafikinställningar är det ett styrkebesked från AMD att deras nya Fiji GPU tillsammans med HBM-minne är kapabel att driva spel med en upplösning på 1,5 miljarder pixlar per sekund. Exakt vad AMD Radeon R9 Fury X levererar för prestanda i andra upplösningar som mer traditionella konsumenter tros använda sig av får vi veta den 24 juni. Tills dess kan vi även rekommendera er att se vår videoförhandstitt på det nya grafikkortet som ni hittar här.

Källa: LegitReviews

Läs även

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
flopperSvenTobakMichael Z. Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Michael Z.
Gäst
Michael Z.

Vill ha

SvenTobak
Gäst
SvenTobak

Men vänta lite… alla som skriker överallt om att det är på tok för lite grafikminne då? Borde man inte ta lite hänsyn till dessa?

Medlem
Arne Berg

Dom är väldigt försiktiga med att visa prestandasiffror bara föröker bygga hype ska bli intressant & se hur de presterar bara några dar kvar
(fast skippar denna oberoende hur bra den blir, för att uppgradera nästa år när 16nm kommit ut med hbm2 & om det blir ersättaren till denna eller pascal det visar sig)

flopper
Medlem
flopper

köpt lätt