AMD:s kommande grafikkortsflaggskepp Radeon HD 6990 börjar bli något av en linslus och har nu återigen fångats framför kameran. Bilderna som kommer från samma event som tidigare är högupplösta och ger en bättre bild av det kommande grafikkortet som under namnet Antilles utvecklas med dubbla Cayman-grafikkretsar.

Grafikkortet avslöjar inte särskilt många detaljer med sin heltäckande kylare men grafikkortet som enligt uppgifter ser ut att bli runt 30 cm långt har en ensam DVI-utgång och fyra stycken mini-DisplayPort utgångar, vilka vi förmodar är av specifikation 1.2.

69905

Intressant är också strömdelen där vi ser två fysiska PCIe-strömkontakter, den ena med 8-pins och den andra med 6-pins. Men samtidigt ser man tydligt att kylarens hölje har utrymme för två stycken 8-pins kontakter.

69906

Grafikkortet har som bekant utrustats med dubbla Cayman-grafikkretsar men ifall man satsat på fullfjädrade Cayman XT-kretsar eller de något nedtonade Cayman Pro-kretsarna är inte klart. Andra frågetecken är kortetsminnesmängd, även om vi kan vänta oss en minnesbuss på 2×256-bit och antingen 2GB eller mer troligare 4GB grafikminne.

När lanseringen av Radeon HD 6990 kommer att ske är ännu oklart, men när AMD visar upp en prototyp på ett pressevent tar vi det som en positiv indikation på en ganska snar lansering.

69907

69908

69904

Källa: 4Gamers.net

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anton KarmehedCorsair-Pro Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Björn Johansson
Medlem
Björn Johansson

Vore nice med 4gb minne 🙂