Small preview imageAMD har idag släppt lös sitt Radeon HD 5670 grafikkort på marknaden. Kortet som är det första med ett riktpris på under tusenlappen ur AMDs nya Evergreen-familj kommer dock snart få yngre syskon. Redan den 6 februari ska vi få se de nya budgetkorten i DirectX 11 familjen göra entré på marknaden. Cedar heter den bantade grafikkretsen som ska hittas på kort i ATI Radeon HD 5500 och HD 5400 serierna där fokus ligger på prisvärda funktioner före prestanda.

ATI Radeon HD 5500-serien ska komma med en strömförbrukning på under 50W vid belastning och i lågprofilsdesign med en slimmad aktiv kylare.


Även ATI Radeon HD 5450 kommer att använda sig av en lågprofilsdesign men här räcker det med en passiv kylare för att hålla kortet svalt. Med en normalstor expansionsplatta stödjer korten tre skärmar med Eyefinity men det som onekligen lockar oss mest är annars stödet för bitstreaming av Dolby TrueHD och DTS-HD Master Audio samt den integrerade videoprocessorn som gör korten riktigt intressanta för HTPC-marknaden.



3D-prestandan lär bli begränsad, men trots detta är dessa kort för många användare några av de mest intressanta ur AMDs produktserie.


Källa: Anandtech

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid