Qualcomm höll hov i Turkiet under den 14 september där man i Istanbul lät 2011 års Qualcomm Innovation event gå av stapeln. Under sin inledande keynote passade tillverkarens vd Paul Jacobs på att prata om flera av Qualcomms kommande produktlösningar, bland annat ett nytt användargränssnitt där men med handrörelser tar sig fram i sin telefon.

Under en kort presentation visade Paul Jacobs upp Qualcomms nya gestbaserade gränssnitt där man alltså med hjälp av enkla handrörelser navigerar i telefonens gränssnitt. Liknande teknik används bland annat i den populära spelkonsolen Xbox 360. Men till skillnad mot Kinect-systemet i spelkonsolen som förlitar sig på dina rörelser framför en kamera så baserar Qualcomm sin teknik på ljud, närmare bestämt ultraljud.

peterjacobsQualcomms ordförande och vd Peter Jacobs under sin keynote.

Genom att skicka ut extremt frekvent ultraljud genom telefonens mikrofon kan systemet känna av både rörelser och avstånd vilket Paul Jacobs demonstrerade genom att bläddra mellan olika flikar i ett gränssnitt för att till sist välja en av dem genom att pressa handen mot – utan att vidröra – telefonens skärm.

Qualcomm kallar sin nya teknik för vårt sjätte sinne och menar att morgondagens telefoner på det stora hela ska bli mer känsliga för vår omgivning och kunna reagera och interagera med även andra produkter i vår omgivning.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid