Qualcomm passade på att visa upp den trådlösa videotekniken Miracast under CES och avslöjade samtidigt att deras nya Snapdragon 800-processorer kommer bjuda på ytterligare funktionalitet. Trådlös överföring av bild och ljud till TV-apparater från mobila enheter lär bara bli mer intressant.

Miracast är inte en teknik som används uteslutande av Qualcomm utan är faktiskt en standard skapad av Wi-Fi Alliance för att strömma ljud och bild trådlöst mellan olika enheter – ett alternativ till Apples Airplay-funktionalitet.

Flera kretstillverkare stödjer idag Miracast till viss mån, bland annat Nvidia i Tegra 3 men då även Qualcomm i sina Snapdragon-processorer.

Inte ens Qualcomms kraftfulla fyrkärniga Snapdragon 600 (tidigare S4 Pro) processor är däremot kapabel att spela upp och strömma video i 1080p till en extern enhet. Även om processorn är kapabel att spela upp 1080p-material kan den inte samtidigt skicka detta till exempelvis en TV, Miracastupplösningen vid uppspelningen av video begränsas därför till 720p i dagsläget. Vilket också var en begränsning i de testsystem företaget hade uppställda på mässan.

Positivt är däremot att den nya kraftfullare Snapdragon 800-kretsen med uppdaterad Adreno 330 grafikdel och fyra Krait-kärnor på 2,3 gigahertz ska vara kapabel att både encoda och strömma 1080p-video direkt över Miracasts Wifi-anslutning. Något som kan vara ett spännande steg mot en mer multimediainriktad användning.

Företaget passade även på att visa upp lite olika lösningar för hemautomation där man kunde styra allt från dörrlås och termostater till belysning med hjälp av sin smartphone.


Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
WIRN

och folk pratar fortfarande om HTPC:s, så 90-tal!