Qualcomm presenterade nyligen detaljer kring sin nya systemprocessor Snapdragon S4 och dess 28nm-tillverkade Krait-arkitektur. En av de stora fördelarna med Qualcomms nya arkitektur är de framsteg man gjort inom energisparfunktioner, något företaget nu vill slå ett slag för i sin marknadsföring. Snapdragon S4 ska vara så strömsnål att den kan drivas av tama insekter.

Skulle vi få gissa har vi en känsla av att ”delar” av videoklippet är trickfilmat men vi kan inte låta bli att uppskatta lite viral marknadsföring som detta. En bönsyrsa på träningscykel samt en tarantela på löpband är några av de djur som hjälps åt för att ladda en Snapdragon-driven smartphone.

Qualcomm har varit så pass flitiga att man gjort lite uträkningar för hur många bönsyrsor på träningscykel det skulle kräva för att driva en Snapdragon-smartphone. Enligt företaget krävs det att 11,5 bönsyrsor (Praying Mantis Units) trampar på i 1 timme för att driva telefonen i 1 minut. Något som kan jämföras med 2 075 bönsyrsor om vi vill driva en stationär dator.

Vi skulle kanske inte börja bygga vår egen loppcirkus hemma riktigt ännu, men vårt intresse för Qualcomms lovande processorarkitektur har inte direkt svalnat. Snapdragon S4 ska dyka upp i produkter under andra kvartalet 2012 och med dubbla kärnor ska klockfrekvenserna ligga på från 1,5 GHz upp till hela 2,5 GHz. Den kanske största fördelen är alltså den nya 28nm-tekniken och att även 4G-modem samt annan funktionalitet finns inbakad direkt i kretsen, något som onekligen bör ge bättre energieffektivitet.

Relaterade Artiklar:

3
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Anton KarmehedSwedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Längtar efter denna SoC:en! 🙂 Kul video väldigt underhållande. 😀

Medlem
WIRN

Tråkigt att Bulldozer kräver så många Bönsyrsor