Qualcomm presenterar nu sin tredje generations snabbladdningsteknik Quickcharge 3.0 och specifikationerna är minst sagt imponerande. På blott 35 minuter ska tekniken ladda din smartphone till 80 procents batterikapacitet och gör detta genom att i realtid ladda ditt batteri med en optimal spänningsnivå och stödjer bland annat nya USB Type-C kontakter.

Quickcharge 3.0 ska enligt Qualcomm ge 27 procent snabbare laddning än sin föregångare, alternativt sänka effektförlusten med 45 procent vid samma laddningsfrekvens. Nyckelfunktionen till detta är att Quickcharge 3.0 kan läsa av vilken spänning som är den optimala för din enhet och batteri och på detta sätt maximera laddningseffektiviteten. Med Quickcharge 2.0 kunde laddaren välja mellan en spänning på 5, 9, 12 eller 20 volt men med tredje generationens snabbladdningsteknik kan spänningen regleras mellan 3,6 till 20 volt med intervaller på 200 millivolt. Något som inte bara ska öka effektiviteten på laddningen utan även sänka temperaturen på din telefon.

Quickcharge 3.0 stödjer alla populära USB-gränssnitt idag och bockar av stöd för USB Type-A, MicroUSB och den smidiga USB Type-C kontakten som börjar dyka upp i mobila enheter.

I vanlig ordning krävs det samtidigt viss hårdvara för att få Quickcharge 3.0 att fungera. Förutom en kompatibel laddare krävs det en av Qualcomms senaste mobilprocessorer.

Qualcomm Quickcharge 3.0 kompatibla systemprocessorer

  • Snapdragon 820
  • Snapdragon 620
  • Snapdragon 618
  • Snapdragon 617
  • Snapdragon 430

Noterbart här är att det idag inte finns några smartphones på marknaden med Qualcomms Snapdragon 820 eller Snapdragon 620 kretsar. Det ryktas att bland annat LG kommer lansera en G4 Pro modell med Qualcomms kraftfullaste modell 820, men även HTC Aero samt Xiaomi Mi5 är två modeller som väntas nyttja Qualcomms snabbaste Snapdragon CPU.

Läs mer

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid