Augusti i år så gick HP:s dåvarande vd ut med att man ville göra sig av med världens största PC-division, och att man avslutade alla webOS-baserade produkter. Efter detta fick vdn skarp kritik såväl internt som av aktieägare.  Med nya vdn har HP bestämt sig för att det är bäst att behålla PC-divisionen.

I augusti gick företagets vd Leo Apotheker ut att man skulle göra sig av med PSG (Personal Systems Group), för att helt satsa på företagsmarknaden med mål att konkurrera mot Oracle och IBM. Processen att sälja av, eller bryta loss PSG till ett dotterbolag skulle ta 18 månader. Leo möttes av skarp kritik för sitt beslut, och lite mer än en månad efteråt fick han gå med omedelbar verkan, för att bli ersatt av Meg Whitman som tidigare varit vd på Ebay.

Med Leo Apotheker borta började styrelsen snabbt inse att det inte var det bästa beslutet i företagets historia. Även Intels vd Paul Otellini manade HP till att behålla PSG, och förstod själv inte logiken bakom det tidigare beslutet. HP:s PC-division, PSG är den största i världen och går fortfarande med vinst trots rådande finansförhållanden i världen vilket man inte kan säga om många andra aktörer.

Företaget har efter noga övervägande bestämt sig att det bästa är att behålla PSG, med motivationen ”tillsammans är vi starkare”.

“HP objectively evaluated the strategic, financial and operational impact of spinning off PSG. It’s clear after our analysis that keeping PSG within HP is right for customers and partners, right for shareholders, and right for employees. HP is committed to PSG, and together we are stronger.” Meg Whitman, vd på HP

Företaget kommer att stanna kvar på konsumentmarknaden, med fortsatt hängivenhet till alla typer av kunder från storföretagen till slutkonsumenten.

Relaterade nyheter:

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Swedish Berserk
Swedish Berserk
12 Årtal sedan

Bra beslut HP! Tror folket hos AMD är ganska lättade nu också. 😉 Nu vill jag veta vad de tänker göra med webOS.

Binaryian
Binaryian
12 Årtal sedan

Önskar bara de kunde fortsatt med sina feta gaming-laptops i 20″-klassen. Dyra ja, men hellre från HP än DELL… som inte ens gör laptops över 17″.