Qpad 8K Optical och UC-50 - Summering

Här summerar vi testet av Qpad 8K Optical och musmattan UC-50 och vi är riktigt imponerade av Qpads vidareutveckling av den tidigare 5K-serien av möss. Den optiska versionen av nya 8K-serien är ett steg i helt rätt riktning och knuffar bort Steelseries Rival från tronen i Svenska musguiden. Valet av datormus och matta är mycket personligt och alla har vi olika preferenser när det kommer till vilka funktioner som är viktiga eller vilken ergonomisk design som lämpar sig bäst. I våra tester så fokuserar vi på saker som byggkvalitet, prestanda, användarvänlighet och pris vilket är något som berör alla användare.

 qpad_8k_optical_1_awards

”Qpad överraskar oss verkligen med uppföljaren till de populära 5K-mössen och den optiska versionen av 8K har utrustats med en gamingsensor av rang. Hela bygget av 8K Optical andas hög kvalitet och samtliga knappar, inklusive scrollhjul känns riktigt kvalitativa med skön taktil respons och distinkta klick.

8K Optical ger oss en ett-till-ett-känsla i spel och musen känns snarare som en förlängning av armen än ett datortillbehör vilket är något som är sällsynt i dagsläget trots våra åtskilliga test av gamingmöss. Det enda vi kan anmärka på hos 8K Optical är att vi inte kan ändra färger på indikatorn för vald DPI-nivå, men det överskuggar knappast helheten av musen.

Qpad har lyckats ta fram det som vi och så många andra efterfrågar, en gamingmus med hög prestanda, kvalitet samt enkla men ändå smarta funktioner. Så om du är högerhänt och föredrar handflategrepp så kan vi varmt rekommendera att du testar Svensk kvalité från Qpad i form av 8K Optical.” – Svenska musguiden 2015-07-14 (Lägsta pris på prisjakt.se:

)

qpad_uc_50_award

”Qpad UC-50 är en mindre version av UC-90 som vi testat tidigare i Svenska musguiden. UC-50 klassar in som en XL-musmatta och har en sträv och tätvävd yta av tyg som ger bra avläsning för både optiska- som laserbaserade möss.

Den sträva ytan ger musen ger ökad precision men håller nere glidet så den här musmattan lämpar sig bäst för dig som söker precision framför låg friktion.

På undersidan har Qpad använts sig av naturgummi som gör att musmattan ligger på plats trots hektiska rörelser vid spel, men vi saknar sydda kanter. Sydda kanter är något som både ökar hållbarheten och motverkar att sidorna fransar upp sig samtidigt som det bidrar till komfort. Vi noterar även efter en tids användning att den gärna drar åt sig damm.

Men trots det är Qpad UC-50 en bra allt-i-allo-musmatta som fungerar till det mesta och som dessutom har ett rimligt pris och förtjänar därför en utmärkelse i Svenska musguiden.” – Svenska musguiden 2015-07-14 (Lägsta pris på prisjakt.se: 

)

 

Marknadsanalys 2015-07-14
Vi uppskattar att fler gamingmöss utan fokus på maximal DPI-nivå hittar ut på marknaden då skyhöga DPI-nummer riskerar att missvisa användare inför köp av ny gamingmus. Hög DPI är inte lika med bäst och inför årets tredje kvartal så ser det ut som att flera tillverkare ställer upp med flera tävlingsinriktade möss med fokus på prestanda.


https://www.nordichardware.se/images/labswedish/mus_guiden.pngMer information finns i Svenska musguiden
Svenska Musguiden hittar du det fullständiga testet av Qpad 8K Optical och UC-50 tillsammans med massor av andra möss, där jämför vi form, prestanda och pris mellan alla dagens intressanta modeller.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid