Qpad 8K Optical - Prestanda och användande

Qpad 8K Optical kör med den mycket välbeprövade optiska sensorn Pixart PMW3310 vilket är en sensor vi testat tidigare i Svenska musguiden och nu likasom då levererar sensorn en utmärkt ett-till-ett-känsla av kontroll. Det vill säga att muspekaren känns exakt som en förlängning av din arm och dina rörelser. Vilket är något vi uppskattar då det öppnar upp för ett mer precist spelande och känsla. Pixart PMW3310 är även helt befriad från alla former av inbyggd acceleration och angle snapping.

Bäst glid får vi givetvis när vi använder en hård musmatta men vi upplever en mer precis avläsning med mörka tygmattor.

qpad_8k_optical_4

Samtliga knappar på 8K Optical har en trevlig taktil känsla samt respons och höger- och vänsterklick använder sig av Omron-brytare for en livslängd på upp till tjugo miljoner klick. Omron-brytare har en egen känsla och motstånd men i 8K Optical upplever vi de som ovanligt lätta, vilket kan bero på musknapparnas längd och tyngdpunkt. Det ger 8K Optical en mycket lätt klickkänsla.

Scrollhjulet har en trevlig bakgrundsbelysning som lyser upp hela hjulet och varje steg på scrollen är distinkt och lätt att känna när vi bläddrar.

I prestandatestet så levererar 8K Optical enligt våra fördefinerade inställningar och håller de DPI samt polling rate-nivåer som Qpad utlovar. I vårt test av angle snapping och jitter visar 8K Optical inga tecken på inbyggd förutsägelse eller brus i sensorn.

qpad_8k_optical_anglesnappingjitter

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid