Small preview image

QNAP har nyligen meddelat oss om att man lanserat en ny NAS-server för små och medelstora företag. Network Attached Storage är ett koncept som blir allt vanligare med tanke på att det ofta är flera datorer inte bara hos företag utan även i hemmet som ska dela på lagringsytan. Genom en NAS kan alla datorer i nätverket komma åt datan och QNAP TurboStation TS-401T har en hel del intressanta funktioner för detta ändamål. Enheten kan utrustas med fyra stycken SATA hårddiskar för en maximal lagringskapacitet på 2TB, om och varför man inte tillåter större hårddiskar än 500GB är dock oklart. Man kan använda sig av en uppsjö olika RAID-konfigurationer och enheten styrs enkelt med ett webbaserat gränssnitt.Med två Gigabit Ethernet portar har man även flera olika möjligheter för att koppla in enheten på ett eller flera nätverk samtidigt. En NAS server är även mycket väl lämpad för säkerhetskopiering vilket man inte försummat på QNAP.


Man kan konfigurera datorerna i sitt nätverk att automatiskt, enligt schemalagda tider, göra säkerhetskopiering direkt till nätverksenheten. Eller om man vill väljer man realtids back-up, vilket medför att ny och ändrad data kopieras direkt till QNAP och att säkerhetskopian är ständigt uppdaterad.


QNAP TurboStation TS-401T ska gå att beställa redan idag och även om det finns funktioner som hemmanätverket kan dra nytta av är priset på 10 000 kronor (exkl. hårddiskar) kanske lite avskräckande.


Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid