Qnap fortsätter att trycka ut nya nätverksbaserade lagringslösningar och deras TS-x69L serie riktar sig mot mindre företag eller hemmakontor som vill hålla en stramare budget. Grundförutsättningarna är desamma som i företagets Pro-serie, vi saknar bara hårddisklås och LCD-skärm.

Qnap TS-x69L bygger på en Intel Atom-baserad processorplattform som med dubbelkärniga processorer på mellan 1,86 till 2,16 gigahertz parats med 1 gigabyte internminne. De olika NAS-enheterna kommer med 2, 4, 5, 6 eller 8 hårddiskplatser och stödjer både 2,5 tums och 3,5 tums enheter. Bland funktionerna hittar vi stöd för SATA-gränssnitt med överföringshastigheter på upp till 6 gigabit per sekund, USB 3.0, samt dubbla gigabit ethernet portar även på de mindre enheterna.

Enheterna stödjer de flesta RAID-konfigurationer man kan tänka sig och kommer med Qnaps egenutvecklade mjukvara för enkel konfiguration och underhållning. Bland annat med mjukvara för säkerhetskopiering på Mac och PC, samt appar för Android och Ios för att komma åt din data oavsett vart man befinner sig.

ts-869l

Qnap har valt att endast se över chassidesignen på sin nya L-serie och NAS-enheterna bibehåller den breda funktionalitet vi hittar i Pro-serien, en familj som nyligen hittade in i NordicHardwares testlabb. Det enda som skiljer enheterna från varandra är att Pro-serien kommer med separata hårddisklås samt en LCD-skärm för övervakning och konfiguration av NAS-enheten.

NAS-modell Antal hårddiskplatser Lägstapris på prisjakt.se
QNAP TS-869L 8 st.
QNAP TS-669L 6 st.
QNAP TS-569L 5 st.
QNAP TS-469L 4 st.
QNAP TS-269L 2 st.

Genom detta har Qnap lyckats sänka prislapparna med en dryg tusenlapp över hela produktserien, vilket betyder att man får en extra hårddiskplats för samma prislapp som i den dyrare Pro-serien. NAS-enheterna finns ute på svenska marknaden idag och priserna börjar på kappt 4 000 kronor för instegsmodellen med två hårddiskplatser.


Relaterade artiklar:

Annons

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
drizzit Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
drizzit
Medlem
drizzit

Ser mycket trevliga ut.. vore perfekt med 8 diskarn som hemma NAS men är tyvärr fortfarande aldeles för dyrt.

Första företaget som inser att även privat användare nu för tiden använder mer än 2 diskar kommer bli rika….