Franska företaget Qarnot har en minst sagt unik idé för den som ofta fryser och som känner ett sug efter att ge sig in på marknaden för kryptovalutor.

En värmefläkt som även är en dator speciellt inriktad på att bryta kryptovalutor kommer nu från företaget Qarnot. Enheten går under namnet QC-1 och ska med hjälp av två inbyggda grafikkort bryta kryptovalutor och värmen som genereras används för att värma upp användarnas hem.

QC-1 är inte Qarnots första produkt som blandar agerar dator och värmekälla för hushåll i ett och samma paket. En av företagets tidigare produkter har använt sig av den värme som genererats av processorn för att värme upp omgivningen. Något som enligt Qarnot blev mycket populärt i kontorslandskap och hos 3D-artister där renderingskraft behövts.

Kommande QC-1 lägger dock uppgiften att alstra värme hos grafikkorten. Enheten kommer med två stycken AMD Radeon RX 580 från Sapphire, och dessa kommer då att förse omgivningen med värme då enheten är inställd redan från början att använda grafikkorten för att utvinna kryptovalutor.

Qarnot QC-1

Direkt ur lådan kommer QC-1 att vara inställd på att utvinna kryptovalutan Ethereum, detta kan användare ändra om man söker en annan kryptovaluta.

Alla komponenter i enheten kyls passivt av de externa kylflänsarna, det finns inte några fläktar, hårddiskar eller andra rörliga delar i QC-1 för att hålla ljudnivån så låg som möjligt.

Via Qarnots mobilapp kan användare hålla koll på värdet hos den kryptovaluta som bryts, samt öka eller sänka värmen som enheten alstrar. Önskar användare att höja värmen så höjs även effektiviteten för brytningen av kryptovaluta.

Den som vill ge QC-1 en chans kan förboka produkten via Qarnots hemsida. Produkten kräver dock inte billig med en prislapp på 2 999 euro, vilket översätts till strax över 30 000 svenska kronor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Jag Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Jag
Gäst
Jag

wow, endast 3år~ ROI