PUBG prestandasågas på Xbox One – Dippar ner mot 4 fps

Om ni trodde det gick segt på PC borde ni testa PUBG på Xbox One

3

PUBG har blivit en kioskvältare utan dess like på PC. Nu har spelet även lanserats för Xbox One som verkligen blottar spelets största akilleshäl – prestandan.

Playersunknown’s Battlegrounds har slagit rekord på rekord när det kommer till antal sålda exemplar och antalet spelare på Steam. Detta trots att spelet i skrivande stund fortfarande säljs under Steam Early Access och alltså inte räknas som färdigutvecklat. Ett problem som funnits sedan lanseringen är spelets höga systemkrav och ofta undermåliga nätkodsprestanda.

När spelet nu lanseras för spelkonsolerna Xbox One och Xbox One X är detta en akilleshäl som blottas till fullo. När DigitalFoundry gjorde en djupdykning i spelets prestanda noterade man att bildfrekvensen, som för övrigt är låst till 30 fps, stundtals droppade ner till så låga som 4 fps. I inledningen av spelet låg bildfrekvensen konsekvent runt 10-25 fps både på Xbox One och betdyligt kraftfullare Xbox One X. Minst sagt undermålig prestanda i ett snabbt spel som PUBG. Även om bildfrekvensen blev bättre med tid när färre spelare kvarstår råder det inget tvivel om att PUBG verkligen har problem på Xbox. Något som givetvis är tråkigt för alla konsolspelare och som samtidigt kan lätta samvetet hos de PC-spelare som känt sig tvungna att uppgradera sin PC just för detta spel.

Intressant är också att DigitalFoundry kikat närmare på grafiken i PC-versionen och jämfört mot Xbox One X. Här konstaterar men inte helt oväntat att PC kan ge betydligt bättre grafik och att basinställningen på Xbox One X motsvarar ungefär medium-inställningarna på PC. Medan Xbox One kör på inställningar som mer liknar very low.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Arne Berg

Säger mer om hårdvaran på en konsoll än något annat dom kanske inte ändrat/dragit ner fow eller drawdistance eller andra grafiska inställningar därav den dåliga prestandan, sitter ju inte annat än den gamla (ganska dåliga) processorn från AMD & ganska mediokert grafikkort . Helt enkelt för dåligt anpassat till klen hårdvara.

Medlem

Det handlar mer om att spelet än så länge är väldigt dåligt optimerat, precis som det står i artikeln.

Medlem
Arne Berg

Ja som jag skrev dåligt optimerat för klen hårdvara