PUBG har nått ännu en ny milstolpe nådd, inte mindre än 20 miljoner sålda exemplar. Konkurrenten Fortnite är är dock inte mycket sämre.

20 miljoner sålda kopior är en fantastisk siffra hur man än vrider och vänder på det. Att Bluehole sålt så pass många kopior av ett spel som ännu bara är tillgängligt på PC och fortfarande klassas som ”under utveckling” gör bedriften närmast unik. Om alla kopiorna som sålts har klubbats igenom för listpriset på runt 300 kronor betyder det totalt 6 miljarder kronor inklusive moms. En ganska rejäl slant för ett spel som ska lanseras i skarp version först till vintern.

Noterbart är att PUBG då även släpps för Xbox One vilket torde öppna dammluckorna för ytterligare miljontals spelare. Ett grepp som konkurrerande ”Battle royal”-spelet Fortnite redan dragit nytta av. I kölvattnet av PUBG:s framgångar har det, åtminstone till spelsätt, liknande Fortnite också lyckats nå 20 miljoner spelare. Det är dock över både PC och konsoler samt i ett spelformat som är free to play och där intäkterna kommer från mikrotransaktioner i spelet. Även Fortnite räknas dock som ett spel i utveckling och väntas dyka upp i fullversion under mitten av nästa år.

Det råder dock ingen tvekan om att Battle royal-spelen går som tåget i dagsläget och det blir spännande att följa PUBG under december då spelet kommer i skarp version samt introducerar en ny teknik för att hoppa upp och över hinder i spelvärlden.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Ett free2play spel kanske man inte kan säga tar upp kampen…eller?