Player Unknown’s Battlegrounds, även kallat PUBG har nu slagit ännu ett nytt rekord genom att ha 2 miljoner spelare samtidigt via speltjänsten Steam.

Nyheter om PlayerUnknown’s Battlegrounds dyker upp med väldigt små mellanrum, dock lyckas gång på gång uppnå något anmärkningsvärt. För inte länge sedan så tog PUBG över förstaplatsen i listan över spel som haft flest samtidiga spelare på Steam, ett rekord som tidigare hölls av DotA 2, och nu har gapet till andraplatsen ökats rejält då spelet hade två miljoner spelare på en och samma gång.

Innan PlayUnknown’s Battlegrounds drog igång som en ångvält på spelmarknaden så var det DotA 2 (Defence of the Ancients) som höll rekordet i mest samtidiga spelare med 1,3 miljoner spelare som mest på samma gång. Ett rekord som PUBG nu har totalkrossat.

Ny bana och rörelsesystem på väg

Folket hos PC Gamer har fått chansen att testa en kommande bana för spelet och även prova på den nya mekaniken som ska låta spelare snabbt och smidigt hoppa över midjehöga hinder.

Den nya banan har ett öken-tema där Mexiko ska ha stått som inspiration för det visuella. Här kommer det finnas långa, ödsliga vägar och berg att gå vilse i, även ett par småstäder och en övergiven militärbas ska finnas i det nya området. Dock när PC Gamer fick chansen att se det nya området så var det flertalet av banans städer och andra sevärdheter som ännu inte hade implementerats.

Även det nya systemet som ska låta spelare ta sig fram snabbare och smidigare till fots är fortfarande i ett tidigt stadie, det finns vid skrivande stund inget datum satt i sten då dessa kommer att dyka upp.

PUBG är fortfarande i Early Access, det är alltså inte färdigutvecklat på långa vägar, så att vi får se nya system för hur ens karaktär kan ta sig fram är inte så himla förvånansvärt, men något som är välkommet i spelet då kontrollerna hittills inte har varit direkt sömlösa.

Förhoppningsvis så ligger inte utvecklarna Bluehole på latsidan hädanefter och fortsätter ge oss nya system likt det kommande parkour-systemet och nya banor lika visuellt imponerande som denna kommande ökenbana.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid