Utvecklarna av PlayerUnknown’s Battlegrounds, PUBG Corp, har nu lagt ned den stämningsansökan mot spelutvecklarna Epic Games som anklagades för upphovsrättsintrång.

Att spelutvecklarna PUBG Corp och Epic Games inte är bästa vänner är vida känt. PUBG Corp står för utvecklingen av PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) och Epic Games för utvecklingen av Fortnite.

PUBG Corp lämnade nyligen in en stämningsansökan mot Epic Games där man hävdade att Fortnite lånade frisk från PUBG och att Epic Games således var skyldiga till upphovsrättsintrång.

Problemen mellan utvecklarna började uppstå efter att Fortnite rullade ut sitt Battle Royale-läge. Något som spelet inte hade vid lansering. Under början av sin livstid hade Fortnite svårt att hitta en stadig spelarbas och efter att PUBG dragit igång den gigantiska Battle Royale-trenden var det många andra utvecklare som hakade på. Ett av dessa spel var just Fortnite som efter att ha implementerat detta spelläge blivit ett av de populäraste spelen i världen.

Trsots vad som verkade vara en stor övertygelse från PUBG Coprs håll så har stämningsansökan nu lagts ned. Varken PUBG Corp eller Epic Games ska vid skrivande stund ha kommenterat på händelsen. Det är därför oklart om utvecklarna ha kommit överens om en förlikning, eller om det är något annat som ligger till grund för den övergivna stämningsansökan.

Det har spekulerats i att kinesiska Tencent kan ha haft ett finger med i spelet när det kom till att problemen skulle lösas. Tencent äger en stor del i både Epic Games samt Bluehole, PUBG Corps moderbolag.

Huruvida vi kommer att få ytterligare detaljer kring detta återstår att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid