PUBG är nog en förkortning många som inte spelar spelet har tröttnat på, men succén verkar ostoppbar och har nu nått 2,6 miljoner samtidiga spelare.

Under det senaste halvåret har det varit mer eller mindre omöjligt att gå en vecka utan att se en nyhet om PlayerUnknown’s Battlegrounds. Spelets framgång är något som kan liknas med ett godståg i full fart, och det visar inga tecken på att sakta ner.

Får två månader sedan gick spelet om populära Defence of the Ancients 2 (DotA 2) som det spel med flest samtidiga spelare på Steam någonsin. PUBG:s dåvarande rekord var på cirka 1 350 000 spelare. För en månad sedan så ökade PUBG ledningen ännu mer genom att locka två miljoner spelare samtidigt via speltjänsten Steam.

PUBG lockar 2,6 miljoner samtidiga spelare

Nu har spelet ökat sitt försprång med en ännu större marginal. Enligt hemsidan Steamcharts så har spelet vid skrivande stund haft 2 617 400 samtidiga spelare.

Samtidigt så visar hemsidan Steamspy att spelet nu har sålt 21 miljoner exemplar. Inte illa mäktat för ett spel som ännu inte har kommit ut ur Early Access och sett en skarp lansering.

Spelets utvecklare har dock yttrat sig om lanseringen av version 1.0 och spelets kliv ut ur Early Access. Inget specifikt lanseringsdatum har getts ännu, men i den senare halvan av december månad ska det vara dags. Det är även i december månad, den 12 december för att vara exakt som spelet kommer att hitta sin väg till konsolen Xbox One X.

Bluehole visar läckra skärmdumpar på PUBG:s nya Öken-bana

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid