Från och med nästa vecka kommer nya regler från Post- och Telestyrelsen (PTS) angående vilka uppgifter internetleverantörer lagrar i brottsbekämpande ändamål att träda i kraft.

Många internetleverantörer använder sig av så kallad Network Adress Translation (NAT) när det kommer till att tilldela IP-adresser till sina abonnenter. Adressöversättningstekniken NAT används för att kunna tilldela samma IP-adresser till flera abonnenter samtidigt.

Nu har Post- och Telestyrelsen (PTS) bekräftat att den 1 april kommer nya regler för vilka uppgifter internetleverantörer som använder sig av tekniken ska lagra att träda i kraft. Enligt PTS ska den ena anledningen till de nya reglerna vara för att operatorer inte ska lagra för mycket eller för lite information. Den andra är för att det i brottsbekämpande ändamål ska bli enklare att få fram mer exakt information när flera hushåll kan komma att dela på en och samma IP-adress.

De nya reglerna är ett förtydligande om att operatörer måste lagra information om vilken abonnent som data faktiskt skickas till och från. Detta genom att internetleverantörer utöver uppgifter om en publik IP-adress även ska lagra information om tillhörande UDP- eller TCP-portnummer kopplat till användares IP-adress och spårbar tid för kopplingen.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid