Specialdesignade paneler för Sonys kommande spelkonsol Playstation 5 har redan börjat produceras. Samtidigt har rykten om ett nytt Geforce RTX-grafikkort för att möta AMD:s RX 6000-serie börjat cirkulera

Den som är sugen på Sonys kommande spelkonsol men inte riktigt diggar designen kan dra en lättnads suck då specialdesignade sidopaneler redan är på väg. Sett till PC-marknaden sägs Nvidia förbereda en ny grafikkortsmodell ur sin Geforce RTX 30-serie för att möta AMD:s stundande grafikkortslansering.

 

Designtillbehör till PS5 under produktion

Designen hos Sonys kommande spelkonsol Playstation 5 är något som kluvit kundbasen. Den går dock att ändra på tack vare dess borttagbara sidopaneler. Den som inte känner för att göra det kan annars införskaffa specialdesignade sidopaneler som redan nu ska vara i produktion. Dock är det inte Sony som står för de pimpade panelerna.

Läs mer hos OC3D.

 

Crysis 3 RTX 3090 RTX 3060

Nvidia sägs kontra RX 6000-serien med nytt grafikkort

AMD planerar att avtäcka sin grafikarkitektur RDNA 2 och grafikkortsserien Radeon RX 6000 den 28 oktober. Nu ryktas Nvidia förbereda sig för att kontra lanseringen med en ny grafikkortsmodell ur Geforce RTX 30-serien. Inget namn på grafikkortet har läckts men det påstås röra sig om 7 424 CUDA-kärnor och en 320-bit bred minnesbuss och grafikprocessorn GA102-150-KD-A1.

Läs mer hos Wccftech.

 

AMD bakom kraften i ännu en superdator

AMD och Hewlett Packard Enterprise har nu gått ut med att det blir AMD:s Epyc-processorer och Instinct-beräkningskort som står bakom kraften i ytterligare en superdator. Denna kommer gå under namnet LUMI och erbjuda upp till 550 petaFLOPS beräkningskraft. Finland blir dess hem och tio olika länder kommer att bruka kraften hos datorn.

Läs mer hos LUMI.

 

I smartphonebranschen har Huawei introducerat Android-marknadens första mobil med en fem nanometer-processor. Den ska erbjuda 50 procent högre grafikprestanda än Qualcomms senaste smartphonekrets. Huawei Mate 40 Pro har också en ny kamera som bland annat kan fånga en ny typ av HDR-video.

Läs mer hos vår systersajt Surfa.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid