Inför lanseringen nästa månad har Sony ny gett en officiell inblick i hur PS5 ser ut på insidan i en video som visar upp spelkonsolens komponenter och kylarlösning.

Det tog sin lilla tid mellan att Microsoft visade upp sin kommande spelkonsol Xbox Series X och att Sony gjorde det samma med Playstation 5. Dock har Sony på senare tid blivit allt mer givmilda med informationen kring sin kommande konsol. Nu har företaget bokstavligt talat lyft på locket på nästa generations Playstation.

I en video som laddats upp av Sony själva gör en representant från företaget igenom innanmätet hos PS5. Här får vi se den Zen 2-baserade processorkretsen som även huserar de RDNA 2-baserade grafikkärnorna. Vi bjuds även på en blick över de 16 gigabyte videominne som bistår de tidigare nämnda grafikkärnorna.

Videon visar också den kylarlösning Sony implementerat för att försöka hålla ljudnivåerna I schack. Till exempel ser vi att Sony valt att använda Liquid Metal som kylpasta för systemkretsen. Även en överblick på spelkonsolens lagringsenhet och specialbyggda SSD-kontroller visas.

PS5 kommer att lanseras i Sverige den 19 november. Prislappen för den PS5-variant med optiskt läsare kommer att landa på 5 990 kronor. Önskas den variant som skippar optisk läsare och går endast på digital media är det 4 990 kronor som gäller.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid