Small preview image

Sony har ganska nyligen börjat sälja sin nya 80GB Core-version av PlayStation 3 och förutom att man även i denna modell tagit bort stödet för PS2-bakåtkompabiliteten har konsolen även uppdaterats med en ny 65nm modell av NVIDIAs RSX-grafikprocessor. Det är i alla fall vad de första strömförbrukningstesterna av den nya PS3-konsolen antyder. En användare på slickdeals.net passade nämligen på att jämföra sin 40GB Core-modell med Sonys nya 80GB Core-modell i hopp om att kunna sänka sin strömförbrukning efter rykten om att man nu använde sig av den strömsnålare 65nm-versionen av RSX GPUn.



Även om testresultaten inte visade på tillräckligt stor skillnad för att han skulle byta ut sin 40GB modell står det utom tvivel att Sony gjort något för att sänka strömförbrukningen i sin konsol. Strömförbrukningen var nämligen allt från 11% till 16% lägre med den nya modellen, störst skillnad visade det sig också vara i speltester där GPUn används som mest.



Är man inte en spelnarkoman av stora mått lär detta knappast göra så mycket från eller till på elräkningen, men utan tvekan verkar det som att Sony numera kör på 65nm versionen av RSX vilket om inte annat borde sänka temperaturerna i konsolen.


40GB PS3 –



  • XMB idle – 125.8 watts
  • DVD playback – 141.2 watts
  • PS3 MGS4 – 155.2 watts


80GB PS3 Core-



  • XMB idle – 111.9 watts
  • DVD playback – 126.0 watts
  • PS3 MGS4 – 130.0 watts

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments