Sonys handhållna spelkonsol PS Vita har under en längre tid varit på väg till att bli ett minne blott och nu har tillverkningen av spelkonsolen officiellt avslutats.

Redan i september förra året stod det klart att Sony gjorde sig redo att avsluta tillverkningen av företagets handhållna spelkonsol Playstation (PS) Vita. Spelkonsolen som förde med sig en hel del innovation till marknaden för bärbara spelkonsoler lyckades aldrig slå igenom till samma grad som sin föregångare Playstation Portable (PSP).

Redan i fjol bekräftade Sony att tillverkningen av fysiska kopior av PS Vita-spel skulle upphöra i slutet av mars 2019. Det var i samma veva som slutet av spelkonsolens tillverkning bekräftades, dock uppgavs inget exakt slutdatum för produktionen. Nu rapporterar dock Polygon att de sista enheterna rullade av produktionsbanden under förra veckan.

Sonys PS Vita lanserades i Japan den 11 december 2011. Lanseringen i regioner som Europa och Nordamerika dröjde till den 22 februari 2012. En uppdaterad version utrustad med en LCD-skärm istället för originalets OLED-skärm lanserades sedan mellan 2013 och 2014. Båda modeller med en upplösning på 960 x 544 pixlar.

Sett till enhetens specifikationer kom den utrustad med en fyrkärnig ARM Cortex-A9 processor, en fyrkärnig grafikkrets i form av PowerVR SGX543MP4+ med 128 megabyte (MB) videominne. Dessa komponenter hade även sällskap av 512 MB primärminne.

Playstation Vita
Äger du eller har du ägt ett PS Vita? Vad kunde Sony har gjort för att ge konsolen bättre förutsättningar?

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid