Super Mega ser ut att bli Prolimatechs efterföljare till den kritikerrosade CPU-kylaren Megahalems. Prolimatech Super Mega använder sig av sex 6mm heatpipes och en blandning av aluminium- samt kopparflänsar för att kyla Intel-processorer.

Prolimatech verkar precis som med Megahalems fokusera på Intels processorplattform och Super Mega är snarlik sin föregångare på många sätt. Kylaren mäter 130 (L) x 74 (B) x 158.7 (H) mm och väger 945 gram där den nickelpläterade kopparbasen leder värmen upp till kylflänsen genom sex stycken heatpipes.

ProlimaTech-Super-Mega

Prolimatech Super Mega använder sig till skillnad från de flesta tornkylare av både aluminium- och kopparflänsar. Enligt Benchmark-reviews ska den nya kylaren även bjuda på ett riktigt effektivt monteringskit, även om det endast verkar stödja Intels processorer. Kylaren huserar både 120mm och 140mm fläktar och kopparflänserna som bakats in i kylaren ska vara det som till störst del skiljer den mot föregångaren Megahalems.

Pris och prestanda har vi ännu inga uppgifter om.

ProlimaTech-Super-Mega2

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
XenoQ Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Carl
Medlem
Carl

Jag kommer ihåg den gamla goda tiden då kylare till CPU:n var lika stor som en snus dosa och utan fläkt härlig tid, för att inte tala om den klassiska slot 1 designen har aldrig varit så lätt att byta processor och kylare (vilket inte är så konstigt) nu för tiden måste man nästa ha ett kilo aluminium eller koppar över cpun för att den ska hålla tempen, så frågan är har vi ”ingenjörsmässig” valt rätt väg i CPU och för den delen GPU tillverkning?