Microsoft förbereder sig inför lanseringen av Project xCloud som ska utmana plattformar som Google Stadia på marknaden för spelströmningstjänster. Nu ryktas den kommande plattformen i framtiden uppgraderas med den hårdvara vi även kommer att hitta inuti företagets kommande spelkonsol Xbox Series X.

Microsoft kommer att gå upp mot konkurrenter som Google och Amazon på marknaden för spelströmningstjänster. Ett koncept som går ut på att användare ska kunna avnjuta speltitlar men tunga arbetet utförs av hårdvara som befinner sig någon annanstans och resultaten strömmas sedan till användarens TV, dator, surfplatta eller dylikt.

Microsofts satsning går under namnet Project xCloud och är menat att nyttja den hårdvara som finns inuti företagets Xbox-konsoler. Något som till en början sägs bli hårdvaran från konsolen Xbox One S enligt Tom Warren.

Sedan ska företaget uppgradera hårdvaran hos dessa servrar till den som kommer att hitta sitt hem inuti den kommande spelkonsolen Xbox Series X. Något som innebär en åttakärnig, Zen 2-baserad Ryzen-processorkrets och grafikkretsar baserade på arkitekturen RDNA 2. Båda från AMD. Detta tillsammans med 16 gigabyte (GB) GDDR6-minne och kvick SSD-lagring.

Exakt vad Microsoft har planerat för Project xCloud och dess framtid när det kommer till hårdvaruspecifikationer är något som företaget inte har gjort till allmän kännedom i dagsläget. Således rekommenderas en nypa salt tillsammans med informationen. Huruvida Microsoft har vad som krävs för att utmana de andra aktörerna på marknaden för spelströmning kan bli en minst sagt intressant historia att följa.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid