Microsofts Project Spartan blir en helt ny webbläsare, nyare än vi tidigare trott. Webbläsaren kommer inte ha något Internet Explorer-läge som tidigare kommunicerats och Internet Explorer för Windows 10 kommer inte innehålla någon ny kod från Project Spartan. Windows 10 får alltså två webbläsare som skiljer sig helt från varandra.

Sedan presentationen av Microsofts nya webbläsare för Windows 10, Project Spartan, har utvecklare och press haft många frågor om hur den är tänkt att fungera. Microsoft har bland annat bekräftat att Project Spartan ska ha ett kompatibilitetsläge som simulerar Internet Explorer 11 i den nya webbläsaren och att Internet Explorer 11 ska förbättras med kod från Project Spartan. Nu berättar företaget att man ändrat sig och att de två webbläsarna trots allt kommer vara helt separerade från varandra.

Internet Explorer 11 lever kvar

Project Spartan är baserad på helt ny kod som har en ny motor för att tolka webbsidor. Webbläsaren sägs vara kompatibel med så gott som alla moderna hemsidor och erbjuder ett enklare användargränssnitt än exempelvis Internet Explorer 11. Den nya webbläsaren kan ställa till det för bland andra företag och andra organisationer som använder webbaserade verktyg som kräver Internet Explorer. Internet Explorer 11 kommer därför leva kvar i Windows 10.

Microsoft har inte bekräftat vad webbläsaren Project Spartan kommer att kallas när den lanseras. Eftersom webbläsaren kommer att bli standardwebbläsare för Windows 10 bör det inte dröja mer än ett par månader innan det officiella namnet presenteras.

Källa: The Tech Report

Relaterade artiklar

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
S0urcerr0RSven Tobaksvartlock Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Jesper Rasmusson
Medlem
Jesper Rasmusson

Dom får gärna kalla den Microsoft Spartan.
Gillar namnet.

Sven Tobak
Gäst
Sven Tobak

[quote name=”svartlock”]Dom får gärna kalla den Microsoft Spartan.
Gillar namnet.[/quote]

Är lite homofil varning dock =)

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Tycker det även är snorungevarning på namngivaren.
Först så skalar MS ner sina OS interface för att göra det mer lättöverskådligt och lättanvänt för okunniga användare, vilket retar upp användare som jobbar mer avancerat.
Sen går man helt plötsligt tvärtemot och byter till ett intetsägande namn till webbläsaren som blir väldigt mycket svårare att förklara för äldre människor och folk utan datorintresse.

MS vet verkligen hur man ska göra sej ovän med alla. Jag är inget Linuxfan men om det fortsätter så här kanske jag oxå blir en pingvin till slut.