Denna veckan har vi haft rykten om lanseringsfönstret för AMD:s fjärde generations Ryzen-processorer för stationära datorer och vad som sägs vara Intels högpresterande grafikkort listas i dokument.

Trots att många teknikmässor skjutit upp sina startdatum eller skippar år 2020 helt och hållet har vi denna vecka får en del hårdvarunyheter. Det vill säga om allting visar sig stämma. AMD påstås lansera nästa generations Ryzen-processorer under september månad och Intel verkar lägga mer och mer fokus på sina högpresterande grafiklösningar.

 

Xe

Intel Xe HP

Tidigare har det framkommit att Intel siktar på tre olika nivåer för sin kommande grafikarkitektur ”Xe”. Bland dessa finns ”Xe HP” för mer högpresterande enheter. Denna har nu hittats i ett dokument som nämner att från och med Gen12 kommer en ny ”Sustolic pipeline” användas för beräkningsenheterna. Ytterligare pekar det på att Intel ny skiftar allt mer fokus på sina högpresterande grafiklösningar.

Läs mer hos Wccftech.

 

PCIe 4.0 Ryzen 5 3500 StoreMI

Ryzen 4000-serien sägs lanseras i september

Vi har ännu inte fått något officiellt lanseringsfönster för AMD:s nästa generation av processorer för stationära datorer. Enligt DigiTime som säger sig ha fått information från moderkortstillverkare ska dock processorserien vara planerad att lanseras under september månad.

Läs mer hos Techpowerup.

 

System för snabba uppdateringar blir krav i Android 11

Android utvecklas för fullt inför nylanseringen senare i år. Android 11 har gott om nya funktioner men också nyheter om gamla funktioner. Nu har Google bestämt att alla nya Android 11-telefoner måste partitioneras för att ha stöd för snabbare uppdateringar.

Läs mer hos vår systersajt Surfa.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid