Det var ett par veckor sedan Microsoft gick ut med information om ännu en prissänkning för deras TV-spelskonsol Xbox. Prissänkningen satte priset för Xbox till £99 (~1400 SEK) och det var onekligen precis vad prismedvetna konsumenter hade väntat på. Veckan efter Microsofts prissänkning tredubblades försäljning av Xbox i Storbritannien till runt 15000 enheter per vecka, enligt Gamesindustry.biz.
Den ökade försäljningen väntas också upprätthållas de kommande månaderna då ett flertal stora speltitlar ska lanseras för Xbox inom en snar framtid.
Det finns ännu inga rapporter om effekterna av Sonys prissänkning på PlayStation 2 som gick i effekt under slutet av augusti månad.


Det står också klart att Microsoft som haft stora problem med försäljningen i Asien inte upplever samma problem i Europa. I Storbritannien har Xbox en marknadsandel på 25% under 2004 och i Nordeuropa är marknadsdelen det dubbla, hela 50%.


Marginalerna för TV-konsolstillverkarna kan inte vara de bästa i dagsläget men som konsument är det bara att luta sig tillbaka och tacka för kaffet.


Källa: Gamesindustry.biz

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid