Prisjakt rapporterar i ett pressmeddelande att många användarnamn med tillhörande mejladresser registrerade på deras hemsida nu har läckt ut på internet.

Prisjakt går nu ut med att icke-anhöriga kommit över tusentals användarnamn från deras databas. Dock hävdar man samtidigt att inga lösenord ska ha röjts i attacken.

Det handlar om 48 023 användarnamn hos Prisjakt som kommit på villovägar. De användare som berörs av attacken ska ha fått en mejl angående detta. Företaget säger att attacken har skett genom att en medarbetares konto ska ha kommit i fel händer. Därefter ska de skyldiga kunnat komma åt dessa användarnamn och mejladresser.

“De flesta användare berörs alltså inte alls.”

Inte bara Prisjakt – Även Min Hembio drabbas

I attacken ska även 500 användare hos Min Hembio fått sina personnummer och hemadresser röjda. Det ska vara användare som köpt bland annat muggar och t-shirts i forumets medlemsbutik som har drabbats av detta.

Detta mail skickades ut till Prisjakts användare under torsdagen.

Prisjakt försöker skapa ordning i kaoset genom att i ett pressmeddelande berätta att de flesta använda inte berörs av attacken. Men man uppmanar fortfarande till att alla som har registrerat sig på hemsidan byter lösenord omgående.

“Det är beklagligt när sådant här inträffar, både för våra användare och för oss som bolag. Vår användar- och IT-säkerhet är prioriterad och vi utvecklar och förbättrar ständigt. Vi ser allvarligt på det inträffade och har som sagt vidtagit nödvändiga åtgärder.”

Företaget ska nu ha vidtagit åtgärder för att skärpa sin säkerhet. Man väljer att inte gå in på detaljer om vad för åtgärder som tagits.

Läs hela pressmeddelandet från Prisjakt

Lägsta pris på Prisjakt.se

Leave a Reply

Var först med att kommentera!

Notifiera vid
avatar
wpDiscuz