Framflyttade lanseringsdatum brukar föra med sig en del problem och GeForce GTX 590 är inget undantag. Under dagen har flera webbutiker världen runt publicerat produktinformation om NVIDIAs nya flaggskepp och flitigast har man varit på kinesiska Taobao.com där man släppt både produktbilder och prestandasiffror för Gigabyte GV-N590D5-3GD-B.

Gigabyte kommer att satsa helhjärtat på NVIDIA:s nya värstingkort och förutom att man tagit fram en rejäl låda specifikt för kortet kommer man även att skeppa sitt GeForce GTX 590-grafikkort med gamingmusen Gigabyte M8000X.

Bilderna på webbutiken bjuder på både fullständiga specifikationer, som visar en GPU-klockfrekvens på 607 MHz samt 3GB GDDR5 minne vid 3 414 MHz. Än mer intressant är kanske de prestandatester som hittas bland produktbilderna. Testerna som är utförda av NVIDIA själva ska givetvis tas med en nypa salt men visar att GeForce GTX 590 ligger bra till jämfört med konkurrenten AMD Radeon HD 6990.

gigabyte5903

NordicHardware kommer att bjuda på en fullständig genomgång av GeForce GTX 590 på torsdag och precis som med kortets nemesis Radeon HD 6990 bjuds det både på en detaljerad teknikartikel och videorecension. Vilket vi lovar att ni inte vill missa! 

gigabyte5904

gigabyte5906

gigabyte5902

gigabyte590

Annons

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
BirksMcKinleythisAnton Karmehed-Boris- Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
nussse
Gäst
nussse

Galet många dvi-kontakter 🙂 Dock måste man nog ta ett dussin fullastade långtradare med salt ang.dessa siffror.

-Boris-
Medlem
-Boris-

Enligt dessa siffror så är ju ett GTX 580 nästan jämförbart med ett 6990. Det stämmer inte helt va?

this
Medlem
this

De har ju verkligen valt gamla irrelevanta spel dessutom. Men kollar man på resultaten i crysis så ser man att stock 6990 och GTX590 ligger jämt vilket jag tror kan vara ganska så genomgående. Men som sagt, vänta till mer opartiska siffror dyker upp innan man börjar dra fler slutsatser.

Birks
Medlem
Birks

Tycker det känns irrelevant att testa i dessa upplösningar, de borde testas i rejält högre.

McKinley
Medlem
McKinley

[quote name=”Birks”]Tycker det känns irrelevant att testa i dessa upplösningar, de borde testas i rejält högre.[/quote]

Frågan är, har du någon nytta av det?
Jag själv som det är just nu kör endast i 1920×1080, så det är relevanta siffror för mig och för gemene svensken.

Birks
Medlem
Birks

[quote name=”McKinley”][quote name=”Birks”]Tycker det känns irrelevant att testa i dessa upplösningar, de borde testas i rejält högre.[/quote] Frågan är, har du någon nytta av det?Jag själv som det är just nu kör endast i 1920×1080, så det är relevanta siffror för mig och för gemene svensken.[/quote] Klart jag har nytta av det jag kör eyefinity i 5760*1080Det jag menar är att 6990 och 590 är så pass kraftfulla att 1920*1080 eller 1920*1200 inte direkt får korten att gå på knäna längre. Spelar man bara i lägre upplösningarna så är ett sådant här kort mer en bling grej om du inte… Läs hela »