Det är bara fyra dagar kvar till julafton och i vanlig ordning är dagarna innan årets högtid långt ifrån så fridfulla som de ska vara.
Julen är för många synonymt med stress och några som med stor sannolikhet känner av denna åkomma är deltagarna i Prestanda-SM 2004.
Det är nu snart bara en vecka kvar innan årets Prestanda-SM slår igen portarna men de senaste dagarna har det börjat hända en hel del och årets mästerskap ser ut att bli en riktig dräpare.
Än så länge är det relativt få resultat inskickade men de är desto mer högkvalitativa.Båda kategorierna har haft växelvis nya ledare under helgen som gått och ska vi börja med 3Dmark2001 har förra veckans ledare fortfarande första plats på listan, men det efter en markant poängökning.
Listans nuvarande tvåa, Niklas ”nike69” Lindqvist, stressade Marcus ”Kinc” Hultin under helgen genom att lägga upp ett mycket fint resultat på 37061 poäng. Något som dock Kinc svarade på omgående, och det var inget dåligt svar heller.
Kinc leder numera 3Dmark2001 på hela 38869 poäng, alltså med mycket god marginal ner till nike69 på andraplatsen. En poäng som faktiskt ger Kinc en säker plats på Topp20 i världen, enligt Futuremarks ORB.
Än så länge är det få som registrerat några resultat i 3Dmark2001 och vi väntar med spänning på att få se fler resultat från gamla rävar inom 3Dmark. Bland annat har vi ännu inte sett av den tvåfaldiga SMPC-vinnaren Stinger som ju har en tendens att visa framfötterna under SM.


I procentuell överklockning har det onekligen varit en dramatisk helg där de topplaceringen bytt ägare ett flertal gånger.
De två toppmännen Fredric ”Crusader” Kihlberg och Lars-Erik ”Larsa B” Berggren har markerat sina revir otaliga gånger under helgen genom att konstant kontra den andres resultat.
Från att Larsa B publicerade ett resultat på 100% överklockning har striden pågått och i nuläget har Crusader tagit kommandot med en mycket fin överklockning på 120%. Det är faktiskt bara 6% från fjorårets vinnarresultat och då har vi mer än en vecka kvar tills tävlingen är avslutad. Detta resultat har Crusader nått med en 1.5GHz Intel Mobile Celeron, nu vid 3.3GHz, och det är en imponerande överklockning på en så högt klockad processor!
Larsa B har inte på något sätt tappat kontakten utan ligger med sin AMD Duron 600 som, för tillfället, tickar på i 1.3GHz på en säker andraplats med en överklockning på 117%.
Noterbart är också att Crusader har en broder vid namn Robert som inte är någon mindre än Crotale, fjorårets tredjepristagare i SMPC Procentuell överklockning. Huruvida Robert tänker ge sig in i leken för att försöka straffa brorsan m.fl. återstår dock att se.


Denna statusrapport för SMPC2004 visar klart och tydligt att Prestanda-SM är en hårdare tillställning än någonsin och förmodligen kommer det hända mycket de närmaste dagarna, eller t.o.m. timmarna så det gäller att hålla ögonen öppna.


Vi kommer fortsätta rapportera om noterbara förändringar på topplistorna men för att inte missa något kan vi rekommendera er att hålla ordentlig koll på topplistan.


Mer information om Prestanda-SM 2004 som priser och regler hittar man på huvudsidan.


– Prestanda-SM 2004 –

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid