Prestanda-SM 2005 har bjudit på spektakulära resultat i alla dess former och vi har i en kort artikel summerat årets SM i datorprestanda. Här finns även resultatlistorna över de tappra deltagare som tagit sig upp på topp 10.

I vanlig ordning hade vi stora förhoppningar på att få se ett än mer storslaget mästerskap när SMPC2005 drog igång i början av december. Vi hade redan då en svenska världsrekordhållare i 3Dmark och flera imponerande resultat från fjorårets tävlingar att se tillbaka på. Med facit i hand kan man knappast påstå att vi blivit besvikna över hur Prestanda-SM 2005 avslutats, och då ska vi ta med i beräkningarna att vi faktiskt har en mycket spännande tredje gren kvar att följa.
Hur som helst har vi sedan Prestanda-SM gick av stapeln för första gången 2001 sett att Sverige som land fått allt mer respekt inom överklockningscommunityn. Även om SMPC inte är den enda anledningen till detta hoppas och tror vi att många tagit sitt överklockande till en ny nivå på grund av det ökade intresset för det vi vill kalla en sport.

År 2005 har onekligen varit ett år som etsat fast Sverige internationellt på överklockningsscenen där Marcus ”Kinc” Hultin redan innan SM hunnit med att slå ett flertal världsrekord i 3Dmark och knappast otippat tog hem segern i SMPC2005, med nära på ett nytt världsrekord.

Under SM:ets gång har vi även rapporterat om Robert ”Crotale” Kihlbergs framgångar i Procentuell Överklockning där hans rekordöverklockning på 197% skapade stora rubriker på de flesta Internetmedier inom den Internationella communityn. Hur hans bragdartade 203% resultat tas emot återstår dock att se, men att en SM-deltagare tar sig över den magiska 200% gränsen är onekligen en milstolpe vi är glada över att få presentera här på NordicHardware.

Utöver de två kungarna i vardera kategori finns det flera deltagare som imponerat mycket, inte bara genom att slå sig in på prispallen men även genom att prestera ytterst väl efter sina förutsättningar. Tyvärr kan vi inte nämna alla dessa vid namn men det är just dessa prestationer som visar att överklockning förvisso blir allt mer likt en sport, men fortfarande utövas av sanna entusiaster.

Prestanda-SM 2005 har utan tvekan de mest imponerande vinstresultaten hittills och det är något vi lyckas flytta gränserna för varje år som går, något vi självklart hoppas kunna fortsätta med samtidigt som vi utvecklar SM.
Här nedan är en slutgiltiga resultatlistan för de två huvudkategorierna i Prestanda-SM 2005 och förhoppningsvis kommer dessa listor vara intakta även efter våra verifieringar.

Ett stort tack till alla som deltagit i Sveriges Snabbaste PC 2005 och ett ännu större Grattis till dem som lyckades ta sig upp på pallen för att vinna några av dem ytterst fina priser som stått på spel.

Även om de två huvudkategorierna är avklarade kommer vi att återkomma inte bara med mer information om dessa resultat men även om den för året nya tredje kategorin, Pris/Prestanda, som inte avslutas förrän den 5 januari. Med andra ord ska man se till att hålla ögonen öppna även i fortsättningen

Läs mer om det Svenska mästerskapet i datorprestanda 2005

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid