Årets Prestanda-SM har drygt 30 timmar kvar på sin livlina när detta skrivs och även om det sista dygnet med stor säkerhet blir det mest aktiva har vi redan sett prov på mäkta imponerande resultat.Under vår senaste SMPC-rapport var det två duos som kämpade om förstaplatserna i respektive kategorier. Det har dock hänt en del sedan dess och i 3Dmark2001 där Kinc tidigare såg ut att ha ett bra grepp om förstapositionen har nu nike69 kontrat ordentligt och tagit förstaplatsen med 39584 poäng, mycket nära den magiska 40 000-gränsen med andra ord.
Vi har inte sätt röken av den dubble svenska mästaren Stinger ännu och kanske är det han som kan spräcka 40k-gränsen, att någon kommer gå över denna gräns både tror och hoppas vi på i vilket fall.


I Procentuell överklockning har det varit ett par hektiska dagar och här är resultatlistan häpnadsväckande tät och imponerande.
Vi hade förhoppningar på att årets SM skulle innehålla bättre resultat än förra årets inom procentuell överklockning men vi trodde aldrig att vi skulle få se så här högklassiga resultat.
I skrivande stund finns det fyra som kämpar i toppen för att knipa de åtråvärda pallplaceringarna och alla dessa fyra har med god marginal överstigit fjorårets segerresultat (!). Alla dessa fyra deltagara har pressat fram en procentuell överklockning på över 130% (!), imponerande känns inte som ett tillräckligt kraftfullt uttryck i detta sammanhang.
Hur vi då ska kommentera det i nuläget ledande resultatet är et mysterium. Vi nämnde Crusaders, som var ledare förra gången vi rapporterade om statusen på SM, bror Crotale (Robert) tidigare och varnade för att fjorårets tredjepristagare kanske var intresserad av att ge sig in i leken.
Det har nu Robert gjort och det med basta, precis som sin bror har Robert använt sig av en mobil Intel Celeron-processor baserad på Intels Northwood-arkitektur. Från originalfrekvensen på 1.4GHz har Robert dragit upp processorn i helt ofattbara 3.75GHz, mer exakt en överklockning på astronomiska 168% (!!).
Vi är ganska övertygade om att detta är svenskt överklockningsrekord genom alla tider, rent procentuellt det vill säga, och även ett resultat som står sig väl internationellt.
Segerresultaten för SMPC2002 resp. 2003 ligger på 153% resp. 126%, som ni kan se i Hall Of Fame. Det betyder att årets SM redan har nått en milstolpe inom procentuell överklockning och då är tävlingen inte ens avslutad ännu.


Kul är också variationen av processorval i toppen av procentuell överklockning. Det är inte enbart de riktigt gamla processorerna som regerar även om vi ser både en Duron 650MHz och en Celeron 266MHz i fajten om pallplaceringarna.


Årets Prestanda-SM ser med andra ord ut att bli det kanske mest imponerande hittills och även om det endast är tredje gången det går av stapeln säger detta en hel del med tanke på tidigare års imponerande resultat.


Mer information om Prestanda-SM 2004 hittas här, den kompletta topplistan hittas här.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid