Det lär inte vara några problem med OCZs DDR Booster som vi tidigare rapporterat om. OCZ som är en välkänd minnestillverkare på entusiastmarknaden har insett att spänningsmodifikationer för minnet på moderkort inte alltid är så enkelt och effektivt som man kan hoppas. Men samtidigt är man väl medveten om att ordentligt ökad spänning till minnet kan ge väldigt stora ökningar i överklockningspotential.
Genom detta resonemang planerade man och tog fram OCZ DDR Booster som mer eller mindre är en extern spänningsmatare för DDR-SDRAM minne.
Enheten ser ut som ett ramminne och installeras också i en ledig minnesplats där den sedan med hjälp av en 12v molexkontakt blir en extra strömkälla för systemets minnen.
Ett vanligt moderkort i dagsläget tillåter runt 2.8-3.1v i minnesspänning som mest och med hjälp av spänningsmodifikationer på själva moderkortet brukar man kunna uppnå runt 3.2-3.4v. För de riktiga entusiasterna är detta inte tillräckligt och då träder OCZ DDR Booster in i bilden.


”Essentially the DDR Booster is a piece of hardware that gives you more control over your motherboards VDIMM, supporting up to 3.9V ( I tested it out and found out it could give you more than 4.1V).”


På VR-Zone.com har man testat enheten och resultaten är minsann inte att fnysa åt. OCZ DDR Booster ser ut att vara ett bra alternativ för överklockare som inte är så flinka med lödkolven eller helt enkelt vill pulvrisera sina moduler med ohälsosamma spänningar.
Läs hela testet på VR-Zone.com.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid