alt

Antec High Current Pro blir en av de nya nätaggregatsserierna vi kommer att få se på marknaden under de närmaste månaderna och vi har fått tag på både lite specifikationer och bilder av företagets nya alster. High Current Pro riktas enligt Antec själva mot krävande användare som med 80 Plus Gold certifiering ska ge en effektivitet på över 90%. När vi fick titta närmare på Antecs nya High Current Pro nätaggregat tidigare i månaden ville man poängtera att utvecklingen tagit närmare ett år från start till mål och att man säger sig lagt ribban ordentligt högt.

Antec High Current Pro använder sig av en dubbellagers design. Det betyder att man kan få ner längden ordentligt, trots att toppmodellen har en effekt på 1 200 watt. Just toppmodellen kommer med en enkel 80mm fläkt som Antec hävdar ska räcka långt för att kyla nätaggregatet med sin höga effektivitet.

alt

Man har fläskat på ordentligt vad gäller nätaggregatets komponenter och tryckt in fyra stora parallellkopplade kondensatorer med vardera en kapacitet på 400-450V.

alt

Antec menar även att deras avlånga transformatordesign förmodligen är en av de effektivaste lösningarna på marknaden genom att bland annat fästa MOSFETs direkt på själva transformatorn. Vilket också ska ge effektivare värmehantering.

alt

Antec High Current Pro ska även vara den enda serien på marknaden som filtrerar både in- och ut-spänningarna med solid state kondensatorer. Varje spänningskanal har även över- och underspänningsskydd.

Antec High Current Pro använder sig av 8 stycken 12V kanaler med en kapacitet på vardera 40A. Vilket gör det möjligt att dra 1 200 watt bara över 12V kanalerna, om man så vill.

Något Antec gärna vill prata om är även responstiden i High Current Pro. Helt enkelt hur snabbt nätaggregatet reagerar på förändringar i spänningen. Med sin full bridge phase shift topology design ska nätaggregaten få en responstid på 50ms vilket ska vara mycket lägre än de flesta konkurrenter och ytterligare effektiviserar strömförbrukningen.

Antec kommer att leverera sin High Current Pro serie med fyra olika effekter, 750 W, 850 W, 1 000 W samt då toppmodellen på 1 200 W. De tre mindre modellerna kommer att utrustas med en 135mm fläkt men annars komma med samma 80 Plus Gold certifiering och guldpläterade modulär kablar.

Priserna lär vara i den övre klassen men vi vet mer om detta efter Computex. Nätaggregaten väntas ut på marknaden under slutet av juni.

alt

alt

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid