Jag sprang på denna nymodighet i gammal kostym på Gizmodo.com, där man alltså rapporterade om en ny portabel DVD-spelare som ska lanserars i Japan.


Spelaren heter RealFleet Amadana VP-110 och ger en ordentlig nostalgitripp för de som var i farten på det glada 70- och 80-talet.
Även om en portabel DVD-spelare får ses som en relativt nymodig pryl ger RealFleet Amadana VP-110 intrycket av att vara allt annat än nymodig.


Man använder sig bland annat av bambu-baserade träpaneler och blåa LEDs för bakupplysning av knapparna på enheten. Design som var vanligt för ett par decenium tillbaka.


Men innanför skalet är det purfärska komponenter som huserar. Spelaren har stöd för DVD, MPEG4, MP3, JPEG och förutom DVD-media tar den även SD minneskort för enkel datahantering.


RealFleet Amadana VP-110 tar hjälp av en 10.2″ stor LCD-display för att visa upp videomaterial och med en upplösning på 800×480 pixlar borde bildkvalitén vara god.
Tyvärr blir eftersmaken något bitter med tanke på priset på spelaren, runt 9000 svenska kronor går den lös på. Fast detta är då i Japan, lyckas man få den till Sverige blir det nog desto dyrare.


Mer information om RealFleet Amadana VP-110 finns här (Dock på japanska så använd Babel fish).

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid