Small preview image

Porrindustrin har länge ansetts som en av de mest tekniskt medvetna branscherna som ofta är de första att prova nya möjlig distributionsvägar och liknande. Bland annat har det påståtts att porrindustrin kan bli den avgörande faktorn i kampen mellan HD DVD och Blu-ray formaten. Det finns naturligtvis flera anledningar till att porrindustrin är så pass mån om att ligga i täten för den tekniska utvecklingen, man vill så effektivt som möjligt nå ut till en bred publik, samtidigt som det kanske är den mest utsatta branschen inom piratkopieringscommunityn. Det senare har gjort att vissa aktörer börjat se över nya lösningar för att skydda sitt material, en av dessa heter Kink.com och använder sig av högupplösta Live-sändningar på Internet.



På News.com har man publicerat en artikel om företaget som specialiserar sig på fetish och till skillnad mot de flesta Live-sändningar på Internet erbjuder riktigt högkvalitativa sändningar i 1080i upplösning. Det går knappt att jämföra med andra stora mediasajter och deras Live-sändningar vilket också ger en indikation om hur mycket tid och pengar som företagen lägger på teknik.


Earlier this month, Kink.com began streaming live 1080i high-definition video–at a time when mainstream sites such as CNN.com offer jerky, blurry pre-edited clips at roughly one-tenth the resolution of high-def.


Hela artikeln går att läsa på News.com och ger kanske en annan bild av de ”dumma” porrföretagen och deras syn på företagsverksamhet över Internet.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid