Om ni trodde att ni hade sett allt så är det här någonting extra. Vivid Entertainment som sysslar med ”vuxenfilm” har skickat in klagomål till HTC för användandet av namnet Vivid till en smartphone, då det tydligen kan vara förvirrande för konsumenter?

Porrfilmsbolaget Vivid Entertainment har skickat in ett klagomål till HTC där de vill att företaget upphör att använda namnet Vivid i en av deras senaste smartphones – omedelbart. HTC Vivid är en smartphone som säljs i USA via telekombolaget AT&T och är en av deras första smartphones med LTE-funktionalitet.

Vivid Entertainment vill att HTC upphör att använda namnet Vivid i deras smartphone, då det inkräktar på ett registrerat varumärke som ägs av Vivid Entertainment. HTC har till på måndag att byta namn på sin smartphone, annars tänker Vivid ta fallet till rätten. HTC håller på att se över anklagelserna, men vill inte lämna några kommentarer:

”We are reviewing the complaint and don’t expect to have any further comment until it is resolved.”

Vi finner det svårt hur konsumenter kan komma att blanda ihop HTC Vivid – en smartphone, med Vivid Entertainment – ett bolag som håller på med… någonting helt annat. Även om HTC Vivid knappast rör den svenska marknaden och är en produkt för den amerikanska marknaden, är det här en utveckling vi kommer att följa. Vi tror dock på en snabb lösning då det varken är i AT&T eller HTC:s intresse att dra ut på saken, men i värsta fall har de en väldigt uthållig motståndare att tampas med.

Källa: TMZ

14
Leave a Reply

Please Login to comment
14 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
DjDiffilg@ddPsynoKhi0Jacob Hugossondlq84 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
DjDiff
Medlem
DjDiff

Lycka till med det där. Vivid är ett helt vanligt ord som betyder livlig/levande, och vanliga ord kan man inte trademark:a vad jag förstått.
Det är av den anledningen som en del företag slåss med näbbar och klor för att folk inte ska använda deras varumärken i allt för bred mening, som t.ex. ”photoshoppa”, för då skulle de kunna förlora varumärkesskyddet.

Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

@DjDiff.. Apple….

110% pr-stunt. Och NH nappade 🙂

DjDiff
Medlem
DjDiff

[quote name=”dlq84″]@DjDiff.. Apple….

110% pr-stunt. Och NH nappade :)[/quote]

Apple? Vilket av alla apple-företag har trademark:at ordet Apple?
Apple Inc?
Apple Records?
Apple Corps?
Apple Bank?

Inte ens windows är väl trademark:at, det är ”Microsoft Windows” som är det.

Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

[quote name=”DjDiff”][quote name=”dlq84″]@DjDiff.. Apple….

110% pr-stunt. Och NH nappade :)[/quote]

Apple? Vilket av alla apple-företag har trademark:at ordet Apple?
Apple Inc?
Apple Records?
Apple Corps?
Apple Bank?

Inte ens windows är väl trademark:at, det är ”Microsoft Windows” som är det.[/quote]

App Store då.. De försöker iaf. Och de har redan stämt Amazon.

Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

[quote name=”smartidiot89″][quote name=”dlq84″]
110% pr-stunt. Och NH nappade :)[/quote]
Självklart, tyckte det passade bra som fredagsnyhet ;-)[/quote]

Säg som det är, Porr säljer annonser 😉

DjDiff
Medlem
DjDiff

[quote name=”dlq84″][quote name=”DjDiff”][quote name=”dlq84″]@DjDiff.. Apple….

110% pr-stunt. Och NH nappade :)[/quote]

Apple? Vilket av alla apple-företag har trademark:at ordet Apple?
Apple Inc?
Apple Records?
Apple Corps?
Apple Bank?

Inte ens windows är väl trademark:at, det är ”Microsoft Windows” som är det.[/quote]

App Store då.. De försöker iaf. Och de har redan stämt Amazon.[/quote]

”App Store” har väl inte nått generell status än. Det är när det trademarkade namnet börjar användas av allmänheten även när det gäller konkurrerande produkter som man tappar sin trademark – exempelvis kleenex, heroin, aspirin, för att nämna några.

PsynoKhi0
Medlem
PsynoKhi0

Snart ska de påstå de har sökt patent på vibratorfunktionen också?
Akta er med denna bild, NH! ”Verge” betyder nog ”snopp” på franska!

ilg@dd
Medlem

[quote name=”DjDiff”]Lycka till med det där. Vivid är ett helt vanligt ord som betyder livlig/levande, och vanliga ord kan man inte trademark:a vad jag förstått.
Det är av den anledningen som en del företag slåss med näbbar och klor för att folk inte ska använda deras varumärken i allt för bred mening, som t.ex. ”photoshoppa”, för då skulle de kunna förlora varumärkesskyddet.[/quote]

Hört talas om ”absolut”?? Ganska vanligt ord fram till början av 80-talet, numera används det med tillförsikt p.g.a varumärkesintrångsrisken.

DjDiff
Medlem
DjDiff

[quote name=”ilg@dd”][quote name=”DjDiff”]Lycka till med det där. Vivid är ett helt vanligt ord som betyder livlig/levande, och vanliga ord kan man inte trademark:a vad jag förstått. Det är av den anledningen som en del företag slåss med näbbar och klor för att folk inte ska använda deras varumärken i allt för bred mening, som t.ex. ”photoshoppa”, för då skulle de kunna förlora varumärkesskyddet.[/quote] Hört talas om ”absolut”?? Ganska vanligt ord fram till början av 80-talet, numera används det med tillförsikt p.g.a varumärkesintrångsrisken.[/quote] Du tänker på varumärket ”Absolut Vodka”, där just hela frasen ingår? De har ju även ”Absolut smaknamn” att… Läs hela »

ilg@dd
Medlem

[quote name=”DjDiff”][quote name=”ilg@dd”][quote name=”DjDiff”]Lycka till med det där. Vivid är ett helt vanligt ord som betyder livlig/levande, och vanliga ord kan man inte trademark:a vad jag förstått. Det är av den anledningen som en del företag slåss med näbbar och klor för att folk inte ska använda deras varumärken i allt för bred mening, som t.ex. ”photoshoppa”, för då skulle de kunna förlora varumärkesskyddet.[/quote] Hört talas om ”absolut”?? Ganska vanligt ord fram till början av 80-talet, numera används det med tillförsikt p.g.a varumärkesintrångsrisken.[/quote] Du tänker på varumärket ”Absolut Vodka”, där just hela frasen ingår? De har ju även ”Absolut smaknamn”… Läs hela »

DjDiff
Medlem
DjDiff

[quote name=”ilg@dd”]Visst tänker jag på Absolut Vodka, det var ett bolag som gav ut CD’s med namnet Absolut Musik som hamnade i kläm p.g.s ordet Absolut, så man fick helt sonika byta namn på CD’na till Engelska Absolute Music istället.. Hur faen man nu kan lyckas få ensamrätt på ett ord som funnits i över 100 år i folkmun.[/quote] Jag har också hört den där storyn en gång i tiden, men just nu hittar jag ingenting alls som verifierar den. Chansen är ju också att de bara gick med på att ändra för att slippa rättegång och få ut skivan… Läs hela »