Med bara ett drygt dygn kvar av detta händelserika år är det ingen dum idé att se tillbaka på vad som varit och vad som intresserat människor under 2004.
Internet är förmodligen den bästa platsen för att få ett brett perspektiv på världens intresse och den bästa platsen borde rent logiskt vara Internets största sökmotor.
Sagt och gjort, på Google har man samlat sin årliga ”popularitetslista”, även kallad Google Zeitgeist. Zeitgeist kommer från det tyska språket och betyder ”det generella intellektuell, moraliska och kulturella klimatet för en era”.


På Google har man samlat ett flertal Topp10-listor över populära sökord inom diverse kategorier som ”populära kvinnor”, ”populära TV-serier”, ”populära idrottsnyheter” m.fl.
Det står helt klart att Britney Spears inte gör någon besviken och tar hem tre olika sökkategorier (hon tog hem två kategorier på 2003 års Google Zeitgeist).
Andra självklara resultat är bland annat att Ferrari blev mest eftersökta bilmärke och David Beckham mest eftersökta sportsämne, något som nog inte förvånar någon.


Man har även listat de intressantaste sökningarna inom hemelektronik och PC-marknaden vilket är extra intressant för oss på NordicHardware.
Här ser vi att Apples iPod föga oväntat är mest eftersökta hemelektronikprodukt och Tablet PCn är mest eftersökta PC-produkt, vilket är något överraskande i våra ögon dock.Den kompletta listan av sökkategorier hittar man på Google Zeitgeist 2004.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid