Podcastlyssnare skjuter i höjden hos Spotify, CD Projekt fixar säkerhetshål i Cyberpunk 2077 och Nintendo skjuter ner hopp om en ny Switch-konsol inom snart framtid.

Veckan har bjudit på en hel del nyheter relaterade till spelkonsoler. Till exempel säljsiffror för Sonys relativt nylanserade Playstation 5. En konsol som bidragit till att tillverkaren Sony speldivision haft sitt bästa kvartal någonsin. Utöver det har Nintendos VD pratat om företagets planer för en nyare upplaga av spelkonsolen Switch och Spotify har bekräftat att plattformen vuxit till 345 miljoner användare.

 

Playstation 5

Playstation 5 fick en stark start

Sony har nyligen bekräftat att deras senaste spelkonsol Playstation 5 lyckades skeppas i 4,5 miljoner exemplar under år 2020. Den nya konsolen lyckades lägga sig på samma nivå som föregångaren Playstation 4 under dess lanseringskvartal år 2013. Detta tillsammans med fortsatt sålda Playstation 4-enheter ledde till Sonys speldivisions bästa kvartal någonsin.

Läs mer hos Engadget.

 

DX12 Cyberpunk 2077

Säkerhetshål i Cyberpunk 2077 åtgärdat

Tidigare under veckan gick spelutvecklaren CD Projekt RED ut och avrådde Cyberpunk 2077-spelare från att använda moddar eller altererade sparfiler. Detta då vissa DLL-filer i spelet kunde utnyttjas för att ge illasinnade en viss grad av kontroll över den dator spelet och modifikationerna installerats på. Ett säkerhetshål som nu ska ha åtgärdats i och med uppdatering 1.12.

Läs mer hos OC3D.

 

Nintendo Switch VR

Ingen ny Switch inom snar framtid

Med jämna mellanrum dyker det upp nya rykten om att Nintendo arbetar på nyare upplagor av sin populära spelkonsol Switch. Nu har det dock bekräftats av Nintendos VD Shuntaro Furukawa att företaget inte har några planer att avtäcka någon ny Switch-modell inom snar framtid.

Läs mer hos Kitguru.

 

Spotify

En fjärdedel av Spotifys användare lyssnar på podcasts

Under sin senaste kvartalsrapport bekräftade Spotify att musikströmningstjänsten nu vuxit till att ha 345 miljoner användare varav 155 miljoner av dessa är betalande kunder. Det bekräftades även att 25 procent av plattformens användare använder den för att lyssna på podcasts. Till exempel NordicHardwares podcast TechBubbel!

Läs mer hos Engadget.

 

Telia stänger ner 2G- och 3G-nät

Telia har presenterat planer på att stänga gamla telenät. Först ut är Telias 3G-nät, som kommer att stängas ner med start i mars 2021 och vara helt nedstängt innan 2024. 2G-näten används fortfarande flitigt för maskin-kommunikation och kommer därför vara aktivt under längre period. Nedstängningen ska börja under 2025.

Läs mer hos vår systersajt Surfa.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid