Sony har lovat att lansera sin nästa generations portabla spelkonsol under hösten och nu avslöjas att det slutgiltiga datumet troligtvis blir den 28 oktober 2011. PlayStation Vita kommer att höja ribban rejält vad gäller prestanda och grafik på den mobila spelmarknaden där Sony satsat på en kraftfull fyrkärnig ARM-processor och en rejält tilltagen OLED-skärm på 5 tum.

Sony PlayStation Vita använder sig av en liknande formfaktor som välkända PlayStation Portable men för att särskilja sig från den drös av spelkapabla smartphones som myllrar på marknaden idag har man satsat på en relativt stor bildskärm. Med en diagonal skärmyta på 5 tum har konsolens OLED-panel en upplösning på 960 x 544 pixlar, något som paras med touchteknik för att komplettera de fysiska knapparna på konsolen.

psp21

psp25Hjärtat i Vita är en fyrkärnig systemprocessor baserad på ARM:s Cortex-A9 arkitektur med en rejält tilltagen grafikkrets från Imagine Technologies, en fyrkärnig PowerVR SGX543MP4 GPU. Spännande nog sägs systemprocessorn tillverkas av halvledartillverkaren Samsung med deras 45-nanometerteknik. Vilket skulle betyda att NVIDIA trots allt får sällskap på den fyrkärniga ARM-marknaden i år. Men om Vitas systemprocessor hittar ut i andra produkter under 2011 är oklart.

pspvita

Sony har själva inte avslöjat när man ska börja sälja deras nya portabla spelkonsol. Men enligt ne produktlistning hos brittiska Blockbuster är det alltså den 28 oktober som gäller, om det är ett slutgiltigt datum och en global lansering kan vi dock inte veta. Men Sony sägs bekräfta att målet i alla fall är en global lansering innan årsskiftet.

Källa: IGN

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid